Peek & Cloppenburg Joins Fur Free Retailer Program

Peek & Cloppenburg се присъединява към програмата Fur Free Retailer 

Организацията за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства това скорошно решение 

8.9.2023

Peek & Cloppenburg, базираната в Германия компания, с повече от 160 магазина за търговия на дребно и пет онлайн магазина, потвърди отказа си от ценната кожа, като се присъедини към международната програма за търговци без кожи „Fur Free Retailer“. По този начин Peek & Cloppenburg* Düsseldorf Group ще спомогне за повишаване на осведомеността за хуманното отношение към животните и ще има общо положително въздействие върху модната индустрия. Глобалната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства това скорошно решение.  

„Радваме се от това повратно решение и се надяваме, че Peek & Cloppenburg* Düsseldorf ще вдъхнови много повече модни марки да последват примера им и да работят с нас, за да превърнем в реалност визията ни за свят без жестокост към животните и без търговия с ценни кожи.“ 

Ане Весендорф, отговорник за текстилните кампании в ЧЕТИРИ ЛАПИ

Глобална тенденция за повече хуманно отношение към животните  

От години производството на ценни кожи се отхвърля от по-голямата част от обществото. Ясна тенденция към по-хуманна и природосъобразна мода може да се види и в големите модни къщи по целия свят. Потребителите днес искат етична и устойчива мода, заради която никое животно не трябва да страда.  

Лена Бьорингшулте, ръководител на отдела за устойчивост в Peek & Cloppenburg* Düsseldorf, споделя: „Ние сме особено доволни, че сега официално сме част от програмата за „Fur Free Retailer“. В продължение на много години сме се ангажирали да гарантираме, че асортиментът в Peek & Cloppenburg* Düsseldorf не включва ценни кожи. Присъединявайки се към програмата за търговци без ценни кожи, ние поемаме отговорност, че групата Peek & Cloppenburg* Düsseldorf няма да предлага продукти с ценна кожа и в бъдеще. Ние смятаме, че вдъхновяващият асортимент и атрактивната мода не се нуждаят от ценна кожа.“ 

Програмата Fur Free Retailer   

Програмата за търговци без ценни кожи е водещата световна инициатива за свързване на търговци без ценни кожи с потребители, търсещи етично произведени продукти. Програмата е инициатива на Fur Free Alliance (FFA), която е активна в над 35 страни по света. Алиансът е международна коалиция от над 50 екологични организации и организации за хуманно отношение към животните, които работят заедно за прекратяване на развъждането и убиването на животни заради козината им. Повече от 1500 модни марки и търговци на дребно вече са част от инициативата.  

* Важно: Има две независими компании Peek & Cloppenburg със седалища в Дюселдорф и Хамбург. Горепосочената информация се отнася за Peek & Cloppenburg KG, Дюселдорф, чиито магазини могат да бъдат намерени на peek-cloppenburg.de/en/stores.  

Wear it Kind

облечи се с грижа


Призоваваме за повече хуманност в модната индустрия

подпиши

Търсене