THE Rescued Ones: 20 YEARS OF HISTORY exhibition 2024 in EP

ЧЕТИРИ ЛАПИ представя изложбата „СПАСЕНИТЕ: 20 ГОДИНИ ИСТОРИЯ“ в Европейския парламент 

Фотоизложбата продължава до края на седмицата в Spinelli Hall на ЕП 

19.3.2024

Вълнуващото събитие, което бе официално открито вчера и ще продължи да посреща гости в Европейския парламент до 22 март 2024 г., е доказателство за обединените усилия на различни граждани и институции и колективната човешка отговорност, която има силата да променя света и да го прави по-добро място, където се цени и зачита животът на всички същества със състрадание и грижа. С изложбата в Европейския парламент ЧЕТИРИ ЛАПИ отбелязва важен етап в историята на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, като затвърждава мисията на убежището да предлага втори шанс на спасените кафяви мечки и занапред. 

THE Rescued Ones: 20 YEARS OF HISTORY exhibition 2024 in EP

„Вярвам, че благодарение на усилията на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица,ЧЕТИРИ ЛАПИ,Фондация Бриджит Бардо и с подкрепата на община Белица,можем да наблюдаваме как в последните 20 години се появи поколение ,което не приема животните дa бъдат използвани за забавление на хората. Вярвам в това ново поколение, което ще се отнася към животните с уважение, съпричастност и разбиране.”

Димитър Иванов, директор на ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица

Сред присъстващите на официалното откриване в понеделник вечер бяха домакините от Renew Europe, представители на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Фондация Бриджит Бардо, кметът на Белица, други български кметове, медии, гости в Европарламента и български и чужди евродепутати от различни политически семейства в Европейския парламент.  

THE Rescued Ones: 20 YEARS OF HISTORY exhibition 2024 in EP

“Примерът на Белица,примерът за промяна в България,е нещо,което повече европейски страни,които все още позволяват частно отглеждане на диви животни могат и трябва да последват.Поласкан и благодарен съм,че мога да подам ръка за изложбата в ЕП,защото се надявам,че повече колеги ще научат за потенциала на парка в България,че хуманността към животните върви ръка за ръка с осигуряването на по-добър живот за хората и това е посланието,което искаме да изпратим”.

Мартин Хойсик от Renew Europe и заместник-председател на Европейския парламент

В 20 фотографии - хроника на над 20 годишния път на парка и неговите обитатели, изложбата „Спасените: 20 години история” представя  изпълнения с драматизъм, но и със спасение и оптимизъм - живот на мечките от ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица. Изложбата отразява еволюцията и мисията на парка и улавя завладяващи моменти от ежедневието на неговите обитатели, които служат като доказателство за устойчивостта, състраданието и трансформиращото въздействие на убежището в Белица.  

За ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица 

Създаден чрез съвместните усилия на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация Бриджит Бардo, ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отваря врати за първи път през 2000 г. Първоначалната му мисия е да осигури сигурно убежище за всички „танцуващи“ мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Жестоката практика на експлоатация на мечките за развлекателни цели продължава до 2007 г., когато ЧЕТИРИ ЛАПИ успешно спасява и последната от тези мечки, отбелязвайки края на една жестока ера. ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица сега е уникално кътче в България, което предлага втори шанс на спасени кафяви мечки. Разположен в естествена среда в защитена зона, простираща се на повече от 12 хектара, паркът функционира по специален дизайн, който наподобява света на кафявите мечки в естествената им среда.  

Досега българският парк е дал шанс за нов живот на танцуващи мечки от различни балкански страни. Днес ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица е постоянен дом за 17 мечки, които са били засегнати от човешката дейност, включително – такива, отглеждани в плен или при неподходящи условия.  

Всеотдайните грижи за благосъстоянието на тези великолепни същества са поверени на екипът от изключителни професионалисти от ЧЕТИРИ ЛАПИ България, които работят неуморно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Тяхната отдадена ангажираност гарантират, че мечките в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица получават грижите и вниманието, които заслужават, като се развиват в защитена среда, най-близка до естествения им хабитат. 

BSB

Нучете още ЗА ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица


ТУК

Сподели сега

Търсене