cat Gaston bg

ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира раздаването на талони за кастрация на бездомни котки за 2023г. 

Над 20 000 котки са кастрирани от фондацията за последните 10 години  

20.3.2023

Програмата стартира на 20 март и се реализира в партньорство с ветеринарни клиники в града. Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте, може да се възползва, като заяви и вземе ваучер от организацията и запише час за манипулацията в някоя от партньорските ни клиники. Талонът покрива разходите за операцията на една бездомна котка, както и ваксинация против бяс, обезпаразитяване и  престой в клиниката от 24ч. Благодарение на този проект за последните 10 години в София вече са кастрирани над 20,000 котки.  

Една котка може да роди два пъти годишно между 4 и 6 малки и така броят им да нарасне до хиляди. В първите месеци от своя нелек живот голяма част от тях стават жертва на - трафик, насилие от други животни или хора, болести и предизвикателства – липса на дом, храна, температурни изменения. Кастрацията е най-хуманният метод за решаваното на проблема с бъдещето нежелано поколение. С цел поддържане на ефективност на програмата ЧЕТИРИ ЛАПИ я развива от години, намалявайки драстично броят на бездомните котки в столицата.  

Заявените талони ще бъдат раздавани всеки ден от 10:00 до 16:00 часа в клиниката ни в гр. Банкя. Раздаването става на място, а предварително записване онлайн важи 30 календарни дни. Всеки човек може да получи само до 2 талона, да ползва регистрация само с един имейл и имената от личната си карта. Регистрация на един и същи човек с повече от един имейл няма да се счита за валидна. Валидността на ваучерите е до 31.12.2023г. 

cat in Bankya clinic


програма кастрация на бездомни котки в софия


НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Търсене