Cat

Забавление за котките през есента

Как да осигурите на домашния си любимец занимания през уютния есенен сезон

18.10.2023

Времето навън става все по-дъждовно и много домашни котки вече отказват дори и да допрат носле до прозореца за ежедневната си наблюдателна инспекция. А дворните не искат да излизат и скучаят вкъщи. Котките се нуждаят от нови занимания, за да водят щастлив живот. Добрата новина е, че през есента можете да откриете хитроумни неща в природата, които да забавляват котките в апартамента. Ето няколко идеи как да разнообразите денят на Вашия опашат приятел с различни занимания: 

Кутия с листа

Съберете няколко шепи чисти и сухи листа. Сложете листата в кутия, отворена отгоре, и я поставете на пода. Няма да повярвате колко много котките обичат да се търкалят и да се крият в  купа от листа. След няколко дни отново сменете листата, тъй като свежите носят със себе си напълно нови миризми. Тази идея е лесна за изпълнение и изключително бюджетна.  

Скривалище на кестени

Кестени - през есента можете да ги намерите навсякъде, дори и в града. Съберете кестените в една малка кутия. Скрийте няколко лакомства за котки между тях и ще останете очаровани от това колко много ще се забавлява любимецът Ви. 

Забавление с тиква

Есента е сезонът на тиквите. Печени с мед и орехи или пък поднесени като тиквеник за десерт те присъстват в менюто на почти всяко семейство. Използват се и за украса за Хелоуин. Издълбаването на тиква може да е забавно както за семейството, така и за котките. Издълбайте една голяма тиква и премахнете вътрешността и семките ѝ. Ядливата част използвайте за готвене, а кората оставете за играчка за опашаткото Ви. Направете в нея достатъчно големи дупки, за да може през тях да мине котешка лапа. Сложете няколко лакомства, листа, жълъди и други подобни, след което поставете горната изрязана част обратно. 

Котката Ви ще Ви благодари... 

за многобройните прегръдки, който се увеличават през настъпващите студени дни, но не забравяйте да се погрижите и за поддържането на козината. През есента котките я сменят и е хубаво след като лятната падне да срешете пухкавият си любимец с подходяща четка за козина.  

Rescue cat

ОТГОВОРНА ГРИЖА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ 


Домашните любимци се нуждаят от любов, грижи и отдаденост през целия си живот. 

Научете повече

Сподели сега

Търсене