fur-accessories

Естествена или изкуствена кожа? 

Как да разберем от какъв материал е продуктът, който искаме да си купим 

20.12.2022

Произвежданата днес изкуствена кожа е от изключително високо качество. А естествената е се обработва по начин, по който трудно може да бъде различена от изкуствената. Особено що се отнася до украшенията от кожа, много рядко се споменава на етикета какъв тип са. Все пак съществуват няколко начина да се направи разлика мужду двата вида. 

grey-hat-grey-background

Тест за долен слой вълна:  

Отделете горния слой козина и вижте какво има под него. При дълга или нерязана козина, в някои случаи може да се различи долен слой вълна, ако козината е естествена. Този долен слой вълна е направен от много фин, гъст и мек косъм.

Тест за кожа:  

Естествената кожа се получава и обработва заедно с основата. Внимателно разделете космите. Отдолу на тъканта може да различите, дали това е изкуствен плат или материал, или космите са свързани с естествена кожа. 

fur-coat-at-a-store

Тест с подухване:  
Космите при естествената козина се раздвижват и при най-малкия полъх. Ако съвсем леко духнете и космите се раздвижат, то тогава най-вероятно дрехата или аксесоара са създадени от естествена  козина.  
 
Тест за миризма:  
Ако усетите мирис на синтетична материя, то си имате работа с изкуствена кожа, а ако мирише на изгоряло, то кожата е естествена. 

cage-white-foxes

ВРЕМЕ Е ДА ЗАТВОРИМ ФЕРМИТЕ ЗА ЦЕННИ КОЖИ ЗАВИНАГИ


Включете се в инициативата #FurFreeEurope 

ВИЖ ТУК

Сподели сега

Търсене