fox-grass-snow

Край на пазаруването на кожи с естествен косъм

Все повече марки на пазара предлагат заместители на кожите с естествен косъм - знакът "Fur Free Retailer” ви показва къде може да ги откриете

19.8.2020

Въпреки че общественото мнение относно употребата на кожа с естествен косъм в модната индустрия е доста критично, кожени изделия са все още достъпни в много магазини. Класическото палто от изцяло естествена кожа, днес е заменено от по-прикрита употреба. Кожата с естествен косъм може да бъде намерена главно под формата на яки, качулки, ревери и маншети, обувки и шапки, или под формата на аксесоари като шалове и ключодържатели.  

Много трудно купувача би различил между естествена и синтетична кожа, защото кожата с естествен косъм често не е обозначена като такава. Тя често е боядисана или преработена и внедрена като част от останалите материали и  не е показана на етикета в повечето случаи. 

Купувайте продукти без кожа от естeствен косъм  

Лесно може да откриете марките, които са се съгласили да минат на производство на продукти без кожа и естествен косъм чрез международната “Fur Free Retailer Program” (FFRP). Тази програма е инициатива на "Fur Free Alliance” - международна коалиция от 40 организации за защита на животните, към които се включва и ЧЕТИРИ ЛАПИ. Всички те работят заедно, за да спрат експлоатацията и убиването на животни за добив на ценната им кожа. Съюзът представлява милиони хора, подкрепящи инициативата по целия свят. 

cage-mink

Международния FFRP сертификат идентифицира търговците на дребно, които са се ангажирали писмено да прекратят продажбата на естествена кожа. Прогрaмата е международен опит да даде на потребителя актуална информация относно политиката за кожа с естествен косъм на търговеца, позволявайки на клиента да направи най-доброто решение и осъзнат избор, когато пазарува. Програмата има за цел да направи консуматорското общество по-етично и по-осъзнато относно проблемите с употребата на естествена кожа и най-съпричастните към тази кауза търговски марки в света.  

Компаниите, които са готови да пренапишат своята политика и да изключат кожата с  естествен косъм от производството си, биват разпознати и подкрепяни от програмата. Без промяна в политиката, програмата за мода без кожа с естествен косъм няма да одобри която и да е компания, независимо от нейния статут.   

Взимайки общественото и етическото отношение по въпроса с естествените кожи в модата, компаниите получават шанс да  окажат своята подкрепа към международните усилия да се прекрати тази жестока  тенденция. Те също промотират обществена политика срещу насилие и жестокост. 

Търсене