Дариосиновяване
dog Kaya

Запознайте се с Кая! 

Кая е най-новото попълнение на екипа. Младата красавица с опашка на лисичка е третото куче-терапевт на ЧЕТИРИ ЛАПИ в България

25.3.2021

обща информация за кучето:

  • Пол: Женски
  • Характер: Игрива, палава, социална
  • Години: 2
  • Отличителна характеристика: Златиста козина и лисича опашка
  • Медицинско състояние: Добро

Кая е най-новото попълнение в екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ. В момента тя е на една година и девет месеца. Кая беше осиновена през лятото на 2019 г. от приюта в Перник, където заедно със своите девет братя и сестри се бореше за оцеляване в тясна клетка. Преди да се появят Петя и екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ, никой не беше изявил желание да осинови Кая. След като бяха проведени някои първоначални тестове за подбор на куче, подходящо за нашия проект, Кая беше избрана сред другите кучета. 

Кая мина през много предизвикателства и се пребори с доста свои страхове и навици. В началото тя се страхуваше от стълби, хора и всичко, което произвежда необичайни шумове. Отгледана в клетка с още няколко кучета, тя не беше свикнала с външния свят и се страхуваше от него. С много усилия и търпение, екипът успя да я социализира и сега имаме необходимото доверие помежду си. 

В днешно време тя е спокойна и щастлива със своя водач - Петя. Първото ни куче за терапия (Смайли) помогна и продължава да помага на Кая много. Процесът на обучение на Кая включваше редовни срещи с различни хора и нейното поведение и реакции в различни ситуации бяха стриктно наблюдавани. Кая е много игрива и своенравна, но също изпълнителна и добронамерена. 

През месец октомври Кая започна процеса на социализация с юноши в рехабилитационния център „Трамплин“. Тя беше доста игрива и успя да изгради връзка с юношите. В началото на ноември, след като процесът на социализация приключи, Кая и Петя дадоха официално начало на терапевтичните сесии с тийнейджъри. 

По време на тях, Кая се държеше много добре - беше много общителна и следваше командите на Петя. Част от децата силно се идентифицират с начина на живот и порастването на Кая и разбират необходимостта, през нея, да изграждат навици, доверие, взаимопомощ, нежност, всеотдайност. Често предпочитат да споделят личната си история с нея. Подпомагат я в научаването на нови команди и така я карат да се чувства значима за групата и те да се чувстват значими за нея и нейното професионално израстване. 

Екипът е много горд с развитието и усъвършенстването на Кая. Сигурни сме, че тя ще стане истински приятел на подрастващите, които я очакват всяка седмица с нетърпение. 

Търсене