животни помагат на хората

Проект „Животни помагат на хората" цели да променя нагласите към бездомните и безпородни животни, като показва каква важна роля могат да имат в живота на хората.

 Проектът предоставя общодостъпни социални услуги по информиране и консултиране, като по този начин прилага на практика основната мисия, визия и стратегия на ЧЕТИРИ ЛАПИ.  В рамките на предоставяните услуги участниците придобиват знания за ролята на човека за подобряването на благосъстоянието на животните. 

„Животни помагат на хората" се стреми да изгражда положителна нагласа и отговорно отношение към животните и се стреми да създава свят, в който хората се отнасят към тях с уважение, емпатия и грижа.  

повече информация за проекта


Нека заедно променим нагласата към бездомните и безпородни животни, като покажем каква важна роля могат да имат в живота на хората.

прочетете повече

кои са нашите кучета?

Шоко, Смайли, Кая и Фрея са кучетата, с които работим в рамките на Проекта. Преди включването им като членове на екипа, те са преминали тестове за пригодност, процес на социализация и обучение и оценка на готовността им за работа с хора. 

Нашите кучета преминават периодично през сертифициране от независими международни експерти в областта на подпомаганите от животни интервенции, за да гарантираме високото качество на предлаганите социални услуги. 

dog Smiley

Запознайте се със Смайли

Носещ винаги усмивка, както подсказва и името му, Смайли е първото куче терапевт на ЧЕТИРИ ЛАПИ в България

Още
dog Shoko

Запознайте се с Шоко

Шоколадово-кафявият красавец е второто куче-терапевт на ЧЕТИРИ ЛАПИ, той усеща, когато човек е тъжен или радостен и винаги е готов да бъде до теб.

Още
dog Kaya

Запознайте се с Кая

Кая е първото дамско попълнение на екипа. Младата красавица с опашка на лисичка е третото куче-терапевт на ЧЕТИРИ ЛАПИ в България

Още
AAI video cover

видео представяне

Повече за тях може да научите и от нашето образователно видео, изготвено с платформата Уча.се

виж тук

Мисия на проекта

„Животни помагат на хората“ се стреми да отговори на нуждата на българското общество от иновативни социални услуги, които от една страна да са насочени към информиране на хората за ползите от отговорното и хуманно отношение към животните, а от друга - осигурява възможност за реално взаимодействие между хора и животни, което е полезно и приятно и за двете страни. 

посоки на работа

 В рамките на проекта предоставяме своите услуги в две основни направления – "ИНФОРМИРАНЕ" и "КОНСУЛТИРАНЕ", които попадат в модул "Подпомагани от животни дейности", според международните стандарти.

информиране

Подпомагани от животни дейности

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

консултиране

Подпомагано от животни обучение

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

програми по проекта

Обществена ангажираност

В сътрудничество с общини-партньори по Проекта, подпомагаме тяхното справяне с популацията на бездомните животни по хуманен и устойчив начин, чрез работа с деца в училища и детски градини. 

Деца Посланици за защита на животните  

Помагаме на деца-лидери в своите общности да станат посланици за защита на животните, чрез придобиване на знания и умения за тяхната грижа и благосъстояние, които децата предават сред връстници и приятели.  

Подай ръка

Подобряваме физическото и емоционално състояние на хора с различни психически и физически увреждания чрез подпомагани от кучетата дейности.

Дари усмивка

Стимулираме физическото и емоционално състояние на възрастни хора, настанени в домове за стари хора чрез асистирани от кучетата дейности.

Подай лапа

Подкрепяме хора, които имат страх  от кучета, предоставяйки възможност за работа с куче в защитена среда. 

Осинови, не купувай

Предоставяме съвети и насоки, свързани с  процеса по осиновяване, адаптация, социализация и обучение на куче. 

прочетете още по темата

В тази секция ще откриете интересни статии, новини, полезна информация и истории от проекта.

Академия за деца-посланици за защита на животните

ЧЕТИРИ ЛАПИ и Фондация КОНКОРДИЯ с нов общ проект

Двете фондации започнаха поредното си съвместно начинание,обединявайки сили за подкрепа на деца и животни в нужда 

Още
AAI program graduation in Belitsa

“Meчка страх, мене не” - за отдадеността и куража да работиш с деца и животни

Проектът на ЧЕТИРИ ЛАПИ “Животни помагат на хората” на посещение в Белица  

Още
Веско и Смайли

Да поискаш да осиновиш домашен любимец

Още едно осиновено животно чрез проект "Животни помагат на хората"

Още

Описание на проекта "Животни помагат на хората"

Нека заедно променим нагласата към бездомните и безпородни животни, като покажем каква важна роля могат да имат в живота на хората.  

Още
Proekt "Zhivotni pomagat na horata"

Как протича дейността по проект "Животни помагат на хората"?

Разберете кои са основните етапи, през които преминава работата с всеки един участник в проекта, подробности за екипа и целите му.

Още
Съобщение за поверителност на личните данни

Съобщение за поверителност на личните данни

Настоящето Съобщение е предназначено за лицата, чиито данни обработваме във връзка с предоставянето на социални услуги по Проект „Животни помагат на хората“ на Фондация „Четири лапи“. Такива лица са потребители на социални услуги, техните законни представители и партньорски организации, с които си сътрудничим.

Подкрепете нашите проекти


Дарете за центъра "Животни помагат на хората"

дари днес

Търсене