Дариосиновяване
dog Shoko

Запознайте се с шоко! 

Шоколадово-кафявият красавец е второто куче-терапевт на ЧЕТИРИ ЛАПИ, той усеща, когато човек е тъжен или радостен и винаги е готов да бъде до теб.

25.3.2021

обща информация за кучето:

  • Пол: Мъжки
  • Характер: Спокоен, привързан, търпелив
  • Години: 6
  • Отличителна характеристика: Козина с цвят на шоколад
  • Медицинско състояние: Липса на пръсти на предна лява лапа

Шоко  е второто куче в нашата програма. Той попада под опеката на ЧЕТИРИ ЛАПИ след като е закаран в една от партньорските ни клиники, в следствие на жесток инцидент в близост до строеж, където е държан на синджир. Верижен трактор  минава през двете леви крачета на Шоко и собствениците решават да го подложат на евтаназия. За щастие клиниката, в която е приет, се оказва партньор на ЧЕТИРИ ЛАПИ и екипът решава да даде втори шанс на кучето. 

След обсъждане на случая и установяване на травмите му, бяха направени операции за отстраняване на премазаните пръстчета на предната лява лапа и ампутирането на последното пръстче от задната лява лапа. По време на възстановяването със социализацията на Шоко се заема нашият треньор и водач на кучета - Ани. Проведените тестове показаха, че Шоко е подходящ за нашата програма и така през месец март на 2017 г. той  беше осиновен, след което започна и неговата подготовка.  

След 7-месечно обучение, заедно с Ани и психолога Инна, Шоко започна да посещава децата от дневен център за деца с увреждания „Слънчоглед“. Сега Шоко е едно спокойно и щастливо куче, което внася много сигурност и спокойствие както в родителите, така и в децата, на които помага. 

Търсене