merino lambs

Да работим заедно за състрадание в модата


Научи повече

Информация за индустрията и инструменти

ЧЕТИРИ ЛАПИ се ангажира да работи с индустрията за постигане на дълготрайна промяна за животните. Ние разкриваме проблемите и помагаме за намирането на решения, като се учим заедно по пътя към една отговорна и етична модна индустрия, която цени хуманното отношение към животните.

Нашата работа за постигане на бъдеще, в което модата щади животните, се ръководи от ключовите принципи на ЧЕТИРИ ЛАПИ.

  • Компаниите трябва да се стремят към постигане на висок стандарт на хуманно отношение към животните, като работят за изпълнение на общите цели за хуманно отношение към животните от модела на петте области.
  • Проследимостта и прозрачността са жизненоважни, а марките трябва да използват най-добрите налични сертификати за хуманно отношение към животните.
  • Дивите животни не трябва да се използват за производство на текстил.
  • Следва да се положат усилия за значително намаляване на използването на материали от животински произход.

Иначе казано.. Прецизиране, намаляване, замяна.
Тези принципи са допълнително изложени и обсъдени в Ръководство за политиката на ЧЕТИРИ ЛАПИ за хуманно отношение към животните за модни марки и търговци на дребно. Вижте по-долу още ресурси, разработени от ЧЕТИРИ ЛАПИ за по-щадящо бъдеще на модата.

Ресурси за хуманно отношение към животните

Подкрепа за марки и търговци на дребно.

Ръководство за политиката

Ръководствата на ЧЕТИРИ ЛАПИ за разработване на политики могат да помогнат на марките да разработят ефективни рамки за животните.

Ръководство за разработване на политика за хуманно отношение към животните в текстилната промишленост

Ръководство за разработване на политика за хуманно отношение към животните в текстилната промишленост

За марките, които са решили да продължат да използват материали от животински произход, ЧЕТИРИ ЛАПИ насърчава бързото разработване или укрепване на съществуващите политики за хуманно отношение към животните. Те трябва да включват солидна визия, цели и план за изпълнение, насочени към постигане на възможно най-високи стандарти за хуманно отношение към животните. Ръководството на ЧЕТИРИ ЛАПИ за разработване на политики може да помогне на марките при разработването на тези важни планове за защита на животните и съдържа насоки за материали от животински произход.

Преустановяване на използването на вълна, произведена в резултат на мулезиране. Ръководство относно как и защо Преустановяване на използването на вълна, произведена в резултат на мулезиране. Ръководство относно как и защо

Преустановяване на използването на вълна, произведена в резултат на мулезиране. Ръководство относно как и защо Преустановяване на използването на вълна, произведена в резултат на мулезиране. Ръководство относно как и защо

Ръководството събира интервюта с мениджъри по устойчивост на марки, които са се ангажирали да се откажат от мулезирането, включително модните вериги H&M, Kathmandu и Espirit. Ръководството за мулезирането представя информация за това какво представлява тази практика, нейните решения и наръчник със съвети и инструкции за това как да се откажете от мулезирането на вълна във вашите вериги за доставки.

Доклади

Намерете най-новите доклади на ЧЕТИРИ ЛАПИ за състоянието на хуманното отношение към животните в текстила или изследвания по конкретни въпроси, събрани тук.

Овце

Модните марки и въздействието им върху животните

Хуманното отношение към животните е на дневен ред за много модни марки, но преминаването от изявление към действие е следващата важна стъпка

Още
Доклад укротяване на модата 2023

доклад УКРОТЯВАНЕ НА МОДАТА

Доклад в две части, който разкрива истинската цена за животните и околната среда в модата, както и иновативни алтернативи на козината, кожата, вълната и пуха

ПРОЧЕТЕТЕ СЕГА
Купчина вълнени пуловери

Доклад за хуманното отношение към животните в модата за 2021 г

Докладът на ЧЕТИРИ ЛАПИ за 2021 г. показва, че макар и да е постигнат добър напредък, модните марки трябва да се активизират в полза на животните

Прочетете сега
Две лисици в клетка

'WelFur' - Сертифицирана жестокост

Защо WelFur не успява да спре страданията на животните във фермите за кожи

Прочетете сега
Мериносова овца с рога

Икономическо проучване за преустановяване на практиката на мулезиране

Ново независимо проучване, проведено сред 97 производители на вълна в Австралия, показва, че производителите постигат по-висока рентабилност, оперативна жизнеспособност и подобрения в хуманното отношение към животните след преминаването към използване на овце с обикновени вълна

Прочетете сега

Проучване на казуси

ЧЕТИРИ ЛАПИ има за цел да улесни обмена на информация между представители на индустрията, за да се ускори промяната в полза на животните. Представените по-долу казуси дават представа за процесите на вземане на решения в компаниите, за наученото и за примери за положителна промяна.

Проучване на казуса Chloé

Проучване на казуса Chloé

Научете повече за ангажимента на Chloé към хуманното отношение към животните като част от по-широката им стратегия за устойчивост

Вижте сега
Проучване на казуса Ortovox

Проучване на казуса Ortovox

Научете повече за прехода на Ortovox към сертифицирана вълна, която не се използва за мулезиране

Вижте сега

Информационни листове

За марките е важно да имат добра представа за етичните фактори на даден материал, когато обмислят потенциалната му употреба. Информационните листове по-долу съдържат както обща информация за всеки материал, така и препоръки на ЧЕТИРИ ЛАПИ. Достъпно на английски език.

Инициативи на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ с марки

Научете повече

Fur Free Retailer лого

Търговия на дребно, която не продава козина 

Знаехте ли, че нашият австралийски клон е официален представител на програмата за търговия на дребно, която не продава козина? Свържете се с нас, ако се искате да научите повече!

Тук
Овце в Австралия

Какво мога да сторя като марка, за да защитя агнетата от мулезиране?

Поемете публичен ангажимент да прекратите продажбите на мулезирана вълна в рамките на определен срок

Още
Стадо овце

Нуждаете се от подкрепа?


Тогава не се колебайте да се свържете с нас по имейл на 

Свържете се с нас

Сподели сега

Търсене