Кожа от крава за кожената индустрия

Кожа

Замисляли ли сте се през какво преминават дивите и селскостопанските животни, използвани във веригите за обработка на кожи? 

25.5.2021

Кожата се използва в цялата модна индустрия. От бюджетните търговци на дребно до марките от висок клас, тя е почти навсякъде. По-голямата част от международното предлагане зависи и насърчава отглеждането на над един милиард овце, кози и говеда, които биват избивани всяка година. Тъй като кожата на агнетата, яретата и телетата е популярна в модната индустрия заради своята мекота, много от тях изживяват краткия си живот във високостресови промишлени среди, преди да бъдат убити.

Но това не е всичко. Милиони диви животни като гущери, скатове, кенгура, щрауси и крокодили също биват избивани заради кожата им. Научете повече за екзотичната кожа.

За огромно съжаление тези животни обикновено разполагат със слаба или нулева защита. Животновъдството и клането често включват насилствено и брутално отношение към животните, което е не само законна, но и стандартна практика.

Почти пълната липса на проследимост в кожарската индустрия понижава значително осведомеността на купувача или модната марка относно третирането на животните, които са били убити за направата на дрехата. Без тази информация купувачите са в пълно неведение и не могат да имат никакво доверие в етичните практики, използвани за обработката на кожените изделия, които купуват.

Докато не бъде гарантирано хуманно отношение към животните, използвани в кожарската индустрия, ние ще казваме „не“ на кожата.

Говеда във ферма

Говеда във ферма

Какво правим ние?

„ЧЕТИРИ ЛАПИ“ отказва да позволи това страдание да остане скрито. Ние разкриваме истината зад модната индустрия, работим заедно с индустрията, като същевременно подчертаваме жестокостта и липсата на прозрачност в тази индустрия, а все повече хора ни подкрепят и помагат.

Чрез нашата програма „Wear it Kind“ градим световно движение от хора, дизайнери и марки, които настояват за грижа към животните, използвани в модния свят. Времето за промяна настъпи.

Днес има повече заместители на кожата от всякога и този брой непрекъснато расте. Всъщност никога досега не е било по-лесно да намерите чудесни и висококачествени модни артикули, изработени без да страдат животни.

Pinatex чанта на компанията SVALA - направена от кожа от ананас

Pinatex чанта от компанията SVALA. Изработен от ананас. Алтернативните материали започват да добиват все повече популярност сред потребителите

Как можете да помогнете?

  • Поемете ангажимент към Wear it Kind да закупувате само заместители на кожа, докато не бъде гарантирано хуманно отношение към животните.
  • Използвайте нашия наръчник за пазаруване на Wear it Kind, който ще ви помогне да направите добър избор.

Сподели сега

Търсене