куче

Деца четат на кучета в приюти

В рамките на програмата деца между 6 и 16-годишна възраст посещават недоверчиви кучета в приюти и започват да им четат на глас

13.7.2020

Приютите за животни спасяват безброй бездомни кучета от опасностите на улицата. Но за жалост, подслонът, който те предлагат, не може да осигури необходимата любов, от която всяко едно животно се нуждае. При липса на внимание кучетата бързо започват да се чувстват самотни и тъжни в затвореното пространство. Вземайки предвид и начина, по който четириногите са попаднали в приют, тези животни изпитват голяма трудност да се доверят отново на човек, което впоследствие намалява шансовете им да бъдат осиновени. 

За да се преборят с този проблем, организация против насилието над животните в щата Мисури стартира специална програма. В рамките на програмата деца между 6 и 16-годишна възраст посещават недоверчиви кучета в приюти и започват да им четат на глас. Упражнявайки уменията си за четене, децата същевременно помагат на животните да свикнат с присъствието на хора, увеличавайки шансовете им да бъдат осиновени. 

Инициаторите на програмата споделят, че тя е много щадяща към кучетата, които имат проблем с доверието, тъй като не ги задължава да имат физически контакт с децата. Ако децата видят, че кучето прояви интерес, могат да му дадат лакомство, което допълнително би подобрило социалните му умения. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

осинови не купувай!

Източник

The Dodo

Сподели сега

Търсене