котка и куче

Голямо увеличение на осиновяванията

Франция разреши да излезеш от къщи, за да осиновиш животно от приют, а в САЩ приют остана празен заради масово осиновяване в дните на самоизолация

16.4.2020

Напоследък може да се забележи недостиг на добри новини заради всичките негативни последици от глобалното разпространение на новия вид коронавирус. Но ето, че въпреки тази ситуация, може да се случи и нещо позитивно. 

Франция е една от най-силно засегнатите от вируса държави в Европа, с над 14 000 жертви към момента. Затова мерките, които управлението наложи още преди 3 седмици, са изключително сериозни – пълен локдаун, като е разрешено излизането от къщи само в крайна нужда – до магазин, аптека, лекар. И приютите за бездомни животни се напълниха с котки и кучета, чакащи някой да може да стигне до тях, за да ги прибере в дома си.  

След разговор с Обществото за защита на животните, правителството обяви, че към основателните причини за излизане се добавя още една – хората ще могат да излизат, за да си осиновят животно, но това ще се случва при много строги мерки – домашният любимец трябва да бъде избран предварително и трябва да се запише час, в който лично осиновителят може да отиде да го вземе. 

В същото време в САЩ един приют остана изцяло празен – без бездомни животни. За това ни разказва снимката от приюта “Riverside County Animal Services” в Южна Калифорния, на която се вижда, че всички животни там са осиновени. Оказва се, че това не е изолиране явление, а тенденция, която може да бъде забелязана във всички щати. Според софтуер, използван от около 1 200 приюта в цялата страна, случаите на осиновени животни са се умножили цели 7 пъти. В условията на пандемия хиляди хора са решили, че имат нужда от нов приятел, който да им прави компания вкъщи.  

Напомняме, че няма случай, в който животно да е заразило човек с COVID-19, затова, ако искате да си имате домашен любимец, за който да се грижите и който ще Ви обича безрезервно, сега е подходящото време да осиновите такъв. Ще имате нужното време у дома, за да свикнете заедно и да напаснете навиците си. 

осинови не купувай!

Източник

france24.com, nypost.com

Търсене