куче

Полицаи спасиха бойни кучета, собственикът – в ареста

Работата по случая започнала след приет сигнал, че в частен имот в с. Боян се провеждат боеве с кучета.

16.3.2020

Полицейски служители от РУ-Шумен намериха и изведоха от къща в село Боян четири кучета със следи от наранявания. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. 

Работата по случая започнала след приет сигнал, че в частен имот в с. Боян се провеждат боеве с кучета. Адресът бил наблюдаван известно време от униформени. Около 07:30 ч. вчера сутринта било извършено претърсване в къща на ул. „Китка“ в селото. В пристройки към жилището на 26-годишния местен жител са намерени три кучета от породата питбул и едно, порода американски булдог. 

Всички били с белези от наранявания. Изяснено било, че кучетата са използвани за отглеждане, трениране и участие в организирани боеве с животни. В хода на проверката последвал и оглед в сградата на бившето училище на с. Габрица. Там е намерено още едно куче, порода питбул. Всички животни са иззети и са настанени в кучешкия приют в гр. Шумен. Задържан за срок до 24 часа е 26-годишният собственик на намерените в с. Боян животни. 

Случаят е докладван на РП-Шумен. Работата по образуваното производство за извършено престъпление по чл. 325 А от НК продължава под надзор на наблюдаващия прокурор. 

осинови не купувай!

Източник

Търсене