куче

Психичното здраве на нашите домашни любимци може да пострада

Психическото здраве на домашните ни любимци също може да страда по време на изолацията заради коронавируса 

14.4.2020

Трябва да признаем, че сигурно най-щастливи в ситуацията на карантина са домашните ни любимци. За първи път трябва да си стоим вкъщи и те не могат да ни се наситят.

Някои ветеринарни лекари обаче предупреждават, че стоенето вкъщи може да има и негативни последствия върху психиката на домашните животни. Д-р Чад Дод от Сейнт Питърсбърг, Флорида, споделя, че домашните любимци могат да усещат стреса и притесненията у хората. Затова – старайте се да си мислите за позитивните страни на това да имате домашен любимец, за да не им предавате своя стрес.

Имайте предвид, че докато Ви се налага да работите от вкъщи, Вашето куче не е свикнало да не му обръщате внимание, когато сте си у дома. То ще се оптива да си играе с Вас и затова се старайте да не го пренебрегвате. Експертите съветват да отделяме колкото се може повече време на домашните любимци вкъщи. Колкото повече, толкова по-добре. Кога друг път ще имате този шанс!

Ето ви идея! Ако имате куче, можете да правите физически упражнения заедно. Не можете да сте постоянно в парка предвид наложената изолация, но за радост има и други алтернативи. В социалните мрежи се намират популярни клипчета, в които хора измислят предизвикателства за кучетата и котките си, като поставят различни препятствия из къщата или апартамента. А можете да използвате и въображението си и да измислите своя собствена игра. Освен това – защо не използвате свободното време и за тренировки за послушание и добро поведение?

осинови не купувай!

Източник

Metro.co.uk

Търсене