куче

Защо кучетата се привързват по-силно към един определен човек

Каним ви да се потопите в мистериозния и завладяващ свят на кучетата.

7.2.2020

Кучетата са социални същества, които не могат да живеят сами. Точно като нас, хората, те търсят контакт с очи, допир и т.н. Но ако имате куче, вероятно сте забелязали, че то е по-привързано към един член на семейството. Кучетата са много любвеобилни същества и обичат всички, но всяко куче си има един по-специален човек, когото обича повече. Каним ви да се потопите в мистериозния и завладяващ свят на кучетата. Нека да видим какво мислят за нас и как можем да създадем тази специална връзка помежду си. 

Те постоянно прекарват време със собственика си

Когато позволите на вашето куче да спи в леглото ви, тренирате го, грижите се за него и прекарвате много време заедно, вие изграждате силна връзка помежду си. Всякакви интересни занимания с пухкавия ви приятел помагат на любовта му към вас да расте. По този начин кучето се научава да ви слуша и се наслаждава на времето, прекарано с вас. 

Усещат обичта на собственика си

Ако имате голямо семейство, кучето ви може да има няколко любими хора. Но въпреки това то е малко по-привързано към човека, който се грижи най-много за него. Ако го храните и го извеждате на разходка всяка сутрин, кучето ще го забележи и вие ще бъдете неговия любим човек. Количеството внимание и обич, което вашето куче получава, ще повлияе на неговото отношение към вас. Колкото повече давате, толкова повече получавате – толкова е просто. 

Те гледат на собственика си като на източник на позитивност

Кучетата също са склонни да създават положителни асоциации с хората около тях. Ако давате на кучето си приятни неща като вкусни лакомства и забавни играчки, асоциацията веднага ще стане положителна. Така че, ако искате да получите предаността на кучето си, правете го щастливо! 

Характерите се напасват

Подобно на хората, кучетата също избират любимия си човек, според характера му. Ако погледнете едно куче и неговия собственик, ще установите, че доста си приличат. Енергичните кучета обикновено предпочитат активни хора, докато спокойните и дори мързеливи кучета предпочитат същите хора. 

осинови не купувай! 

Източник

Търсене