#КоткитеНаСофия

програма за кастрация на бездомни котки


#КоткитеНаСофия

прочетете повече
#КоткитеНаСофия

КЛИНИКИ УЧАСТВАЩИ В ПРОЕКТА


Разгледайте списъка с клиники, в които можете да използвате ваучерите

разбери повече

четири лапи раздава ваучери за безплатна кастрация на котки 

Повече от 20 000 котки са кастрирани от ЧЕТИРИ ЛАПИ в София за последните 10 години

Раздаването на талони за кастрация на бездомни котки тази година приключи!

След регистрацията на сайта, гражданите ще имат 30 календарни дни да вземат самите физически ваучери от офиса на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, който се намира на: ул. "Пиротска" №8, вх. А, ет. 1, град София. Заявените талони ще започнат да бъдат раздавани от 05.03.2024.г (не по-рано!) всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 часа.

Заяви талони за кастрация

молим, прочетете внимателно условията на програмата:

  • Талоните се заявяват предварително чрез регистрация на сайта ни.
  • Заявените талони ще се раздават всеки работен ден от 10:00 до 16:00 часа в офиса на фондацията.
  • Всеки човек може да се възползва от получаване на не повече от 2 талона за кастрация на бездомни котки.
  • Един човек може да ползва регистрация само с един имейл и имената си по личната карта – на място ще се попълва декларация за работа с лични данни.
  • Регистрация на един и същи човек с повече от един имейл няма да се счита за валидна.
  • Валидността на ваучерите ще бъде до 31.12.2024г.
  • Талоните могат да се ползват след записване на час в следните клиники.

Всеки, който се грижи за бездомно или дворно коте, може да се възползва от програмата за кастрация, като заяви и вземе ваучер от ЧЕТИРИ ЛАПИ и запише час за манипулацията в някоя от партньорските ни клиники. След предоставяне на ваучера в клиниката, операцията не се заплаща, а разходите се покриват от ЧЕТИРИ ЛАПИ. За годините откакто програмата съществува, от нея са се възползвали стотици доброволци и активни граждани, и над 20 000 писани са кастрирани. 

cat-stone

Програма за кастрация на котки в София

Близо 20 000 котки са кастрирани от „Четири лапи“ в София за последните 10 години 

Още
cat-stairs-bowl

Ветеринарни клиники, участващи в проекта на ЧЕТИРИ ЛАПИ

Списък с всички клиники, участващи в проекта за кастрация на бездомни котки в София

Още

ЧЕТИРИ ЛАПИ: Въпроси и отговори за кастрацията

Научете защо вярваме, че кастрацията е единственият ефективен и хуманен начин за контрол върху популацията от бездомни животни.

Още
Stray dog in Moldova

Методът "Хвани, Кастрирай, Ваксинирай, Върни"

Грижа за бездомните котки и кучета в четири стъпки 

Още

общи правила на кампанията:

ОБЩИ ПРАВИЛА на проект за кастрация на бездомни котки:

 

1. Проектът е за безплатна кастрация САМО НА БЕЗДОМНИ КОТКИ, които по правило не получават ветеринарномедицински грижи на улицата. Домашни или бивши бездомни, но вече прибрани вкъщи животни, не влизат в това число, тъй като за тях би трябвало да се погрижат собствениците им.

2. Един талон дава възможност за безплатна кастрация на една мъжка или женска котка. Талонът е валиден само в клиниките, които са партньори на Фондация „Четири лапи“. Списък на клиниките можете да получите в офиса на фондацията или да намерите в уеб сайта на Фондацията.

3. Талонът за кастрация на бездомна котка не може да бъде продаван или разменян срещу други ветеринарномедицински услуги. Партниращите на Фондация "Четири лапи" клиники имат право да откажат да приемат талона, когато той не е представен от лицето, на което е издаден.

4. Талонът покрива разходите за операцията, както и ваксинация против бяс, вътрешно обезпаразитяване и постоперативен престой в клиниката от 24 ч. По-дълъг постоперативен престой може да бъде уговорен на място в клиниката, но той не се покрива от "Четири лапи"

5. Всяка обработена по проекта котка се маркира с ТАТУИРОВКА с номер (идентичен с този на талона) на едното ухо и ХОРИЗОНТАЛНО СРЯЗАНО ВРЪХЧЕ НА ДРУГОТО УХО. Това позволява отдалече да се вижда, че животното е кастрирано, както и то да бъде идентифицирано по номера си.

6. Талоните се заявяват онлайн в специално изработена платформа на сайта на Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ. Получават се САМО ЛИЧНО срещу предоставяне на три имена и подпис. С това лицето се съгласява предоставените от него лични данни да бъдат използвани от Фондация "Четири лапи" с цел осъществяване на контакт във връзка кастрираното животно. Тази информация е необходима с цел проследяване на талоните и по-добра отчетност. Фондация „Четири лапи“ е регистрирана за работа с лични данни и служител на организацията може да поиска да представите документ за самоличност.

7. На едно лице се издават максимум ДО 2 (ДВА) ТАЛОНА за безплатна кастрация на бездомни котки.

8. Талони не се издават на името на хора, които са пряко свързани с изпълнението на проекта, в т.ч. служители на Фондация „Четири лапи“ и на клиниките, участващи в проекта.

9. Талони не се издават след вече направена кастрация.

10. Талоните са със срок на валидност предварително обявен за конкретната кампания, в която са издадени. Фондация „Четири лапи“ има правото да ги анулира след изтичането и . Талонът може да бъде анулиран и при съмнение за злоупотреба .

11. Партниращите на Фондация "Четири лапи" клиники имат право да откажат кастрация на котки, които са домашни, или чието физиологично състояние не позволява извършването на операция.

12. С подписа си и получаването на талоните за безплатна кастрация, Вие се съгласявате да спазвате общите правила на проекта.

Котка в София

Подкрепете проекта ни днес


Направете дарение в подкрепа на работата ни с бездомни животни, така ще можем да продължим да осигуряваме ваучери за кастрация. 

Помогни сега

Сподели сега

Търсене