Борба с насилието над животни

Жестокостта към животни и противообщественото поведение често са свързани и имат еднакви основни причинители. Това е ключов проблем за нашето общество и заедно трябва да се борим за неговото решение. 

Една от основните дейности на ЧЕТИРИ ЛАПИ, още от основаването на фондацията в България, е изграждането и спазването на законови мерки срещу насилието над животни. 

насилието срещу животни днес ражда насилие срещу хора утре!

Ако станете непосредствен свидетел на бой с животни или проява на насилие над животно, моля, свържете се с тел. 112 и подайте сигнал на съответните власти.

Сигнализирай!

Насилието над животни вече е престъпление и в България! 

През пролетта на 2011 г. Народно събрание прие промени в Наказателния кодекс, които предвиждат до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лв. за убийство и осакатяване на животно, както и затвор до 5 години и глоба от 1000 до 10 000 лв. за организиране и участие в боеве с животни. С приетите промени крайните форми на насилие над животни вече се разследват от полицията и прокуратурата.
 Промените дойдоха след масови протести и кампании. ЧЕТИРИ ЛАПИ беше сред водещите организации за защита на животните, които лобираха активно в парламента за промени в Наказателния кодекс. Онлайн петицията ни събра над 25 000 подписа от България и още около 2500 от чужбина. 

white puppy

Сигнализирай! Заедно можем да спрем насилието над животни

Ако станете непосредствен свидетел на проява на насилие над животно, нехуманно отношение или други незаконни прояви, засягащи животни, подайте сигнал към компетентните органи

Още
dog-grass

Разследване на BBC разкрива международна мрежа за кучешки боеве

„Четири лапи“ настоява за намеса на прокуратурата и пълно разследване

Още
dog-cage-sad-face

Петиция против Узаконяването на избиване на здрави животни

2016-03-28 - Всички искания в Петицията са постигнати

Още
people-european-commitee

Повече Европа за животните, не по-малко

Европейският парламент гласува стратегия за защита на животните

Още

заедно Можем да спрем насилието над животни!

Повечето хора, които измъчват животни, са склонни да повторят това. Единственият начин те да бъдат спрени е ако бъдат наказани за престъплението, което са направили.

спасени животни


Истории за пострадали животни, които са спасени от екипите на ЧЕТИРИ ЛАПИ и лекувани в клиниката ни в Банкя.

прочетете повече

осинови не купувай!


Дай нов шанс за живот като осигуриш дом на животно от нашата клиника!

спаси живот!но

Търсене