cat-vet-table

котарак Мъркоран (Cat Murkoran)

Мъркоран търси своя нов дом!

22.7.2020

Факти за МЪркоран:

  • Име: Мъркоран (Murkoran)
  • Пол:  мъжки
  • Възраст: 7г.
  • Характер: Дружелюбен, спокоен и много гальовен
cat-murkoran-veterinary-clinic

Историята на Мъркоран (Murkoran)

Изпратихме 2018 г. с един изключително тежък случай. Мъркоран беше докаран в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в изключително тежко състояние с премазани предна и задна десни лапи. Как е получена травмата можем само да гадаем, но опитът ни сочи, че е много вероятно това да е станало, докато котето се е криело на топло под капака двигателя на автомобил и когато колата е потеглила, лапите са били премазани от някой ремък.  

При прегледа лекарите ни установиха, че липсва чувствителност и няма оросяване на тъканите, вследствие на което е настъпила некроза, която се разпространява в горната част на лапичките. Единственият вариант да се спаси животът на Мъркоран беше ампутация и на двете лапи. Но без лапи котето няма да може да ходи и да се обслужва и ще лежи само на една страна, което неминуемо ще доведе до нови рани, инфекции и смърт. Единственият шанс е да бъде поставена протеза на предната лапа на Мъркоран. Лекарите от Централна ветеринарна клиника се съгласиха да поемат случая, като прогнозата им е за успешно лечение и операция, след които Мъркоран ще може да се придвижва самостоятелно.  

Мъркоран има невероятна воля за живот въпреки преживяното. Нека заедно да му помогнем да живее!  

НОВИНИ ЗА МЪРКОРАН  

Д-р Златинов В ЦВК направи ампутацията и постави външни фиксатори, които да играят роля на патерички и на двете крачета. Мъркоран е на антибиотична терапия, чувства се добре и извършва всичките си физиологични нужди нормално. Жизнен е, гальовен, търси контакт с хората.   

Ако смятате, че можете да дарите това прекрасно коте с цялата си любов, моля попълнете анкетата по-долу! 

В случай, че нямате тази възможност да осиновите животинчето, но имате желание да подкрепите дейността ни по лечение и на други бездомни животни, можете да последвате този линк.

Полетата със знак * са задължителни.

Особености на жилището (отбележете наличните)

Опит в грижите за домашни животни

Посещения при ветеринарен лекар (може да отбележите повече от едно)

При какви обстоятелства бихте се разделили с домашния си любимец (може да отбележите повече от едно)


Общи условия на Фондация Четири лапи
Това е нашата автоматична анти-бот проверка.
|Captcha

Търсене