cat-man

коте кис (Cat kiss)

Осиновено!

10.8.2020

Факти за Кис (Kiss)

  • Име: Кис (Kiss)
  • Пол:  Женско
  • Предполагаема възраст: 4 м.
  • Размер: S / Малко коте
  • Дата на постъпване за лечение: 24.06.2020г
  • Дата на осиновяване: 01.08.2020г

Историята на Кис (Kiss), една история с щастлив край

Котенцето Кис е открито от добри хора в безпомощно състояние зад блока, в който живеят. Не е ясно от какво е пострадало животинчето. Може да е паднало от висок етаж, може да е блъснато от автомобил, може да е жертва на насилие от страна на жестоки хора или да е нахапано от куче.   

За съжаление все още има хора, които насъскват кучетата си по бездомни котки за "забавление". Любимите им жертви са малките котенца, които нито могат успешно да се защитят, нито пък имат голям шанс да избягат. Някои котенца са доверчиви и поради липсата на опит мислят, че кучето идва само да си поиграят. Други са по-плашливи и единствено инстинктът им за самосъхранение ги спасява. Котенцето Кис не е от късметлиите.   

Невинната малка душичка е покрита със засъхнали рани по цялото тяло, когато я намират. Безпомощна е и почти не може да се движи. Измършавяла е от глад. Крехкият ѝ животец се крепи на косъм в резултат от тежките травми и обезводняването. По-лошото е, че инцидентът е станал отдавна. Минали са много дни, през които Кис е агонизирала във високите треви зад блока без никой да я забележи. Хората, които я откриват, веднага търсят съдействието на ветеринарната клиника за безстопанствени животни на "Четири лапи" в Банкя.   

Спешната интервенция на медицинския ни екип успява да спаси живота на котенцето. За съжаление се налага ампутация на гръден и тазов крайник, които са тежко увредени. Котенцето Кис остава само с две лапички: задна дясна и предна лява…  

Неговите спасители решават да си го осиновят, тъй като си дават ясно сметка, че Кис няма как да оцелее на произвола на съдбата. Считат го за свой дълг да ѝ осигурят дом, след като са я спасили. Освен това, съвсем скоро са загубили домашен любимец. Кучето им е починало и сега домът им пустее без животинче, което да ги радва всеки ден и да ги дарява с любовта си.   

След успешното си пост-оперативно възстановяване, Кис е предадена на своите осиновители, които си я прибират у дома. Те продължават да ни посещават за контролни прегледи, ваксинации и други манипулации. Котенцето се оказва много гушкаво, сякаш разбира, че живее втори живот благодарение на своите спасители. Когато го поемат в обятията си, то се успокоява и почти мигновено заспива.    

Сложат ли я в клетка, за да я донесат в клиниката, например, Кис непрекъснато мяука и се оплаква. Търси близък физически контакт постоянно. Само когато я вземат в ръце спира да плаче. Притиска се в човека, който я е прегърнал, и заспива. Това е една тъжна история с щастлив край.   

Кис вече е осиновен и щастливо живее в своя нов дом!

Благодарни сме за Вашата подрепа. Чрез нея успяваме да лекуваме хиляди бездомни животни и да им намираме нов дом.

Подкрепете работата ни като направите дарение тук.

cat-woman-chair-four-paws
cat-woman
cat-woman-four-paws

Подкрепете ни С ДАРЕНИЕ!

По този начин можем да погаме на десетки животни всеки ден

ДАРИ

Търсене