Dog Mruvka | куче Мръвка

куче Мама (Dog MAMA)

Осиновена!

2.11.2020

Факти за Мама (Mama)

  • Име: Мама (Mama)
  • Пол:  женски
  • Предполагаема възраст: 3,5 г.
  • Характер: Кротка, мила и социална, разбира се добре с други кучета, няма данни за агресия към котки.
  • Размер: М / средно куче

Историята на Мама (Mama)

Историята на Мама е много поучителна за това, че домашните кучета трябва да се кастрират.   

Изхвърлена веднага, след като е родила, заедно със своите палета, Мама се озовава в бедствено положение. Домашните кучета нямат изградени навици да си набавят сами храната в хаоса на градската „джунгла“. Те са свикнали със съвсем друг начин на живот. Стресът, който преживяват заради това, че са изоставени от хората, които обичат с цялото си сърце, е огромен. Съвсем скоро към него се присъединява и гладът. Положението им е още по-безпомощно, ако са изоставени заедно с малките си, какъвто е случаят с Мама.   

Постепенно тя губи палетата си едно по едно. Намират я измършавяла от глад, с единственото оцеляло кученце, гушнато в нея. Макар по всичко да личи, че буквално умра от глад, Мама отказва да приеме храна, докато не се нахрани малкото. Подобна сцена е способна да разчувства и най-студеното сърце. Погрижихме се за Мама: обезпаразитихме я вътрешно и външно, кастрирахме я, ваксинирахме я. Леко накуцва с едното краче. Направихме ѝ рентгенова снимка и предприехме нужната медикаментозна терапия.  Постепенно Мама заглади косъм и започна да идва на себе си.   

Историята има щастлив край. С помощта на приятели и съмишленици успяхме да намерим постоянен дом на Мама при едно прекрасно семейство, което ще се грижи за нея с цялата любов, която това всеотдайно и добро куче заслужава.    

Благодарение на вашата подкрепа успяваме да помагаме на хиляди бездомни животни и да им намираме нов дом!

Ако имате желание да ни подкрепите последвайте този линк

куче Мама
куче Мама
куче Мама

Търсене