куче Суити

куче Суиту (Dog sweety)

Чудо е, че не е станала жертва на насилие, други кучета пазещи територията си или отрова.

24.11.2020

Сладката малка Суити се е щурала безпризорна и уплашена по улиците на Банкя, просейки храна и внимание от минувачите, открадвайки си по някоя милувка от време на време или по някоя нежна дума, но никой не я е харесал достатъчно, за да си я прибере на топло у дома. Истинско чудо е, че не я блъска автомобил, не поглъща отрова, не е нападната от по-големи кучета, пазещи своята територия или не е станала жертва на човешка жестокост. Това са само част от опасностите, които дебнат малките бездомни кучета по улиците на човешките градове.  

Една сутрин Суити вижда членове на нашия екип да слизат от автобуса за работа и, сякаш разпознала своите спасители, се залепя неотлъчно за тях. Така Суити дойде сама в клиниката при нас. Прегледахме я, устновихме, че малката палавница на приблизителна възраст 4 месеца е напълно здрава. Кастрирахме я, обезпаразитихме я външно и вътрешно, ваксинирахме я, поставихме ми ѝ микрочип за идентификация и ѝ изготвихме ветеринарен паспорт. След като известно време никой не си я потърси, в Суити от пръв поглед се влюбиха млада жена и малкият ѝ син. Нямаха търпение да си я вземат у дома и в дните преди осиновяването всеки ден идваха до клиниката да я виждат и да я извеждат на разходка.  

Сега Суити споделя комфортна на новия си дом в компанията на новите си стопани. Обещаха да ни я водят, докато са на разходка, за да си я виждаме редовно, тъй като живеят наблизо. Дано да са щастливи заедно и Суити да им носи радост още дълги години.  

Изключително признателни сме на хората, които подкрепят каузата и заедно успяваме да спасяваме, лекуваме и помагаме на стотици животни!

Ако имате желание да подкрепите нашата работа можете да го направите от този линк.

куче Суити
куче Суити

Сподели сега

Търсене