Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ съдейства на пострадалите от урагана в Пуерто Рико през 2017г.

Международният ни екип за кризисни ситуации се налагаше да окаже сериозна подкрепа на засегнатите от урагана Мария.

30.10.2017

Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ отиде на място в Пуерто Рико, където се налагаше да окаже сериозна подкрепа на засегнатите от урагана Мария. Мнозина от местните хора се намираха в безизходица и грижата за семействата и домашните им животни се оказа непосилна за тях.

Екипът ни им достави почти 2 тона суха храна за кучета и котки и също така оказа необходимите ветеринарномедицински грижи за животните.

На снимката горе се виждат водачът на мисията д-р Джаксън Зий и Саманта Хайдер, в момент, в който преглеждат 5-годишното женско куче Принцеса. Стопаните й я бяха изоставили след ужасното бедствие, защото не успели да се погрижат за преместването й навреме.

Тя се намираше в стария си, разрушен от урагана, дом, без храна и вода, чакайки чудо, за да оцелее. Сега обаче си има достатъчно вода, прегледана е от ветеринарни лекари, а и всекидневно получава нова порция с храна.

people-trees-animals-fence

Д-р Зий и екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ разпределиха дарената храна с помощта на местни организации и се погрижиха тя да стигне до колкото се може повече от нуждаещите се семейства и техните животни.

Целта на мисията ни е да помогне на пострадалите общности – на семействата, които нямат възможност да се погрижат за любимците си, както, разбира се, и на бездомните животни, които също страдат заради жестокото бедствие, сполетяло Пуерто Рико.

Екипът ни съсредоточи големи усилия в това да окаже помощ на общностите в отдалечените и трудно достъпни райони - Агуадия, Ринкон, Понсе и Виалба.

Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ вярваме, че безопасността и грижата за животните е и грижа за общността – когато хората са спокойни за животните и тяхната безопасност, могат да съсредоточат усилията си върху възстановяването на живота си и изгубеното по време на ужасното бедствие.

Сподели сега

Търсене