Помощ при бедствия

ЧЕТИРИ ЛАПИ разполага с висококвалифицирано експертно звено за бързо реагиране в бедствени ситуации, оборудвано да помага на животните в условията на природни бедствия или такива, причинени от хората.

Когато настъпи бедствие на дадена територия, нашият обучен международен екип се свързва с местните власти и стратегически партньорски организации на локацията, за да подпомогне. Сред нашите помощни действия са: спасяване и грижи за животни, ветеринарномедицинска помощ и защита на средата. 
 

НАШАТА РАБОТА ПРИ БЕДСТВИЯ - КООРДИНАЦИЯ С МЕСТНИ ВЛАСТИ, ЧРЕЗ СТРАТЕГИЧЕСКИ МРЕЖИ 

В готовност сме да подпомогнем местните усилия за справяне с дадена бедствена ситуация, както и да подкрепим действията на властите и организации на място за повишаване на осведомеността и готовността на населението за справяне с бедствия. 

Нашата цел е общностите да са подготвени и способни да се справят, ако удари ураган, изригне вулкан, се случи земетресение, удари циклон или друго природно бедствие.   

2023
Cat in rubble after a disaster - Symbolic image from a previous mission undertaken by FOUR PAWS

Спешни действия след силни земетресения 

Нашият екип работи за оказването на помощ на животните в Турция и Сирия. Трябва да действаме бързо, но не можем да го направим без Вас . Молим, помогнете днес на животните след тази катастрофа. 

2020
Puppies

Международна помощ със силни партньорства

ЧЕТИРИ ЛАПИ си сътрудничи активно със Синия кръст в Индия (BCI) от почти 10 години. Благодарение на нашето партньорство успяваме да спасим около 17 000 животни годишно в Индия, което се равнява на повече от 46 животни на ден. 

Helping animals following Hurricane Maria, Puerto Rico

Сезонът на ураганите в разгара на пандемия 

Тъй като сезонът на ураганите обикновено започва в Атлантическия океан, синоптиците предупреждаваха, че 2020 г. ще бъде наситена с бури над средното ниво. Подготовката за справяне с бурите е ключова както за общностите, така и за животните. Открийте още информация на английски език тук.

Our mission in the Philippines

Помощ при бедствия във Филипините

Вулканът Таал изригна на остров Лусон, където се намира и столицата на Филипините - Манила. Много животни не успяха да избягат и останаха в капана на големите количества пепел. ЧЕТИРИ ЛАПИ предостави помощ с нашия местен партньор AKF.  Бяхме там заедно, за да помогнем – прочетете повече

2019
Wombat sitting in a field

Помощ при бедствия с животни в Австралия

Над 10 милиона хектара земя изгоря в цяла Австралия по време на опустошителните пожари през 2019.  Като площ това се равнява на размерите на  редица европейски страни. Горските пожари и рекордните жеги представляват сериозна и нарастваща заплаха за животните, особено за дивата природа на Австралия. ЧЕТИРИ ЛАПИ подкрепи местни групи за помощ на животни. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Помощ при бедствия с животни в Румъния 

В края на ноември ни достигна смразяващата новина, че товарен кораб, превозващ над 14 000 овце, се е преобърнал. Екипажът бе безопасно евакуиран, но хиляди овце умряха.   Очакваше се минимален брой да са оцелели и да изпитват голямо страдание. Нашият партньор ARCA (Асоциация за спасяване и грижа за животни) успя да се качи на борда на кораба, за да спаси възможно най-много овце. В крайна сметка от кораба бяха спасени 180 оцелели животни. Сега за тях се грижи ЧЕТИРИ ЛАПИ. Прочетете историята за овцете, хванати в капана на преобърналия се кораб.

2018
Team on mission

Помощ при бедствия с животни в Индонезия

Индонезийските острови около Ломбок бяха ударени от множество земетресения, които оставиха хора и животни без подслон и в спешна нужда. ЧЕТИРИ ЛАПИ оказа помощ на котки, кучета и коне, които бяха изоставени, след като местното население бе незабавно евакуирано.

преди 2017
Y´our Team in Chennai, 2015

ЧЕТИРИ ЛАПИ има дълъгогодишен опит в оказването на помощ на животни при бедствия 

От бури и масивни наводнения до влакова катастрофа, нашият екип пътува ежегодно, за да помогне на животните, засегнати от бедствия.През годините помагахме в Индия, Сърбия-Босна, Румъния, България, Германия, Шри Ланка, Косово и много други.  
 Искаме да изкажем голямо “Благодаря” на нашите поддръжници, които ни подкрепяха и с тяхна помощ успяхме и ние да помогнем там, където е най-необходимо. 

Спасителни мисии

Научете повече за дейностите на ЧЕТИРИ ЛАПИ в помощ за животни в кризисни ситуации и конфликтни региони

Трагедия в морето: 2600 телета плават на два кораба, връщани от пристанище на пристанище вече над два месеца

„Това пътуване е ад за животните“: ЧЕТИРИ ЛАПИ настоява за промяна в правилата при транспорта на живи животни

Още
#SupportPakistaniAnimals

Мисията в Пакистан

Около 30 животни живеят в мизерия в зоопарка в Исламабад

Още

Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ с българско участие помага в Бейрут

#SupportBeirutAnimals- Междунродната ни мисия спасява пострадали животни след експлозията в Бейрут

Още

мисията на четири лапи в газа 2019

47 животни от зоологическата градина Рафа в Газа са спасени от клетките си

повече

Екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ съдейства на пострадалите от урагана в Пуерто Рико

Международният ни екип за кризисни ситуации се налагаше да окаже сериозна подкрепа на засегнатите от урагана Мария.

Още

ЧЕТИРИ ЛАПИ спасява последните оцелели животни в полуразрушения зоопарк в Мосул

Почти целият зоопарк е изцяло разрушен, а екип за бързо реагиране на международната организация „Четири лапи“ оказва помощ на последните обитатели.

Още
Елен

Спасителна мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Исламабад

Международен екип с българско участие помага да се спасят животните в зоологическата градина Маргазар в Исламабад.

Още
tiger-cage-blue-wall

Нов дом за двата спасени от Сирия тигъра

След кратък престой в Турция и Йордания, ЧЕТИРИ ЛАПИ успя да премести двете животни в Центъра за Големи котки FELIDA в Холандия.

Още

ЧЕТИРИ ЛАПИ спасява последните оцелели животни в полуразрушения зоопарк в Мосул

Почти целият зоопарк е изцяло разрушен, а екип за бързо реагиране на международната организация „Четири лапи“ оказва помощ на последните обитатели.

Още
woman-dog-street-cars-houses

Помощ за животните в Хитрино

През 2016 г. екип на „Четири лапи“ съдейства за спасяване на оцелелите животни в засегнатите от огнената стихия домакинства в селото.

Още

ЧЕТИРИ ЛАПИ евакуира животни от незаконен зоопарк в Албания

Акцията се проведе съвместно с местното Министерство на туризма и околната среда и полицията.

Още
Тигри в природата

Ситуацията в Газа ескалира: ЧЕТИРИ ЛАПИ трябва да отложат спасителната мисия

Повече от 40 животни ще бъдат евакуирани веднага щом ситуацията стане безопасна за нашия екип.

Още

подкрепете нашите спасителни мисии 


Нека заедно помагаме на животните в нужда!

дари днес!

Търсене