A cat climbing through the rubble of a destroyed building in Antakya, Türkiye

спешна помощ


Подкрепете, пострадалите животни в Турция и Сирия

ДАРЕТЕ СЕГА
FOUR PAWS cooperation partner HayTap rescuing animals after the terrible earthquake that hit the region on February 6th 2023.

надпревара с времето


Животните се нуждаят от помощ

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

СПЕШНА ПОМОЩ И ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ЖИВОТНИ

Когато светът научи за земетресенията в Турция и Сирия, ЧЕТИРИ ЛАПИ започна подготовка за оказване на помощ на животни в нужда

Разрушителните земетресения в Турция и Сирия доведоха до смъртта - на хиляди, оставиха милиони хора без дом, стотици - тежко ранени. Всеки ден броят на жертвите расте, разкривайки големия мащаб на тази хуманитарна катастрофа. Пострадалите от земетресенията се нуждаят от спешна помощ, а освен пострадалите хора, има и животни. Ранени, гладни и търсещи разрушените си домове и изгубени семейства, животните често биват пренебрегвани, когато ни сполети бедствие от такъв мащаб. 
 
Като международна организация за защита на животните, наша отговорност е да им помагаме и да облекчим техните стопани в такива кризисни моменти. Както сме правили и преди в редица региони на света, засегнати от природни бедствия или военни конфликти, даваме най-доброто от себе си, за да помогнем и сега. Отдаден на мисията ни, екип на ЧЕТИРИ ЛАПИ предоставя спешна помощ на животни в Турция и Сирия.  

Помощ за пострадалите животни

Научете първи за всичи 
новости
 : 

Абонирайте се за нашия бюлетин, ако искате да получавате  актуална информация за нашата работа.

2023
FOUR PAWS performs surgery on wounded animals in Türkiye

март 

Все още има много пострадали животни, които се нуждаят от нашата помощ.  ЧЕТИРИ ПАЛИ транспортира част от  ранените  животни до ветеринарни клиники  в Газиантеп  и помогна с извършването на медицински манипулации.  Подкрепете ни, за да продължим нашата работа.  

Food distribution and treatment for animals in Türkiye

март

Нашият екип на място продължава да помага на пострадалите животни. В последните няколко дни, усилията ни бяха концентрирани предимно в малките населени места, където рядко пристигат спасителни екипи. Хората ни посрещнаха с отворени обятия и с голяма благодарност за храната и ветеринарно-медицинската грижа за техните любимци. Заедно с организацията - Haydiko, успяхме да занесем така необходимата храна на стопаните -  за техните овце,кози и крави.Уверихме ги,че те ще продължат да получават храна и през следващите месеци. 

Cat Leo survived 18 days under the rubble

28 февруари 

Спасителният ни екип пристига в района на Южна Турция и Северна Сирия, за да помогне на пострадалите животни.  Те оказват първа помощ и ветеринарна грижа на нуждаещите се животни и съдействат в спасителните операции.  За целта,се координира с местни партньори. Разберете повече тук

Cat in rubble after earthquake in Türkiye

23 февруари 

Чудесата наистина съществуват. Директорът на отдел Помощ при бедствия в ЧЕТИРИ ЛАПИ, Джаксън Зий, проследява пътя  до спасяването на животните. Прочетете за бързите решения, които спасителите трябва да взимат,  за да съберат стопанин с неговите котки.

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

2Февруари

Само две седмици след първоначалните трусове, районът на турско-сирийската граница бе ударен  от силно земетресение с магнитуд от 6.3 по Рихтер. И хора, и животни страдат.  Нашите партньори продължават да осигуряват медицинско лечение и  храна на пострадалите и бездомните животни.  

 FOUR PAWS cooperation partner HayTap rescuing animals after the terrible earthquake that hit the region

17 февруари 

Въпреки хуманитарната криза, нашите партньори работят неуморно, за да помогнат. HayTap – партньорът на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Турция  вади животните от отломките и предоставя първа помощ на място. Благодарение на бързата им реакция, около 700 животни вече са спасени.Някои домашни любимци и селскостопански животни отново се събират със стопаните си, други - бяха закарани в приюти. Прочетете повече тук

A cat climbing through the rubble of a destroyed building in Antakya, Türkiye

15 февруари 

Екипът за готовност и устойчивост 
при бедствия се свързва с местни организации в Турция и Сирия,за да предостави помощ на пострадалите,  бездомни и гладуващи животни. Нашата подкрепа е насочена  към най-силно засегнатите региони на Турция - Хатай, Османие и Малатия,  където има 
най-голяма нужда  
от спешна помощ. Главна цел е да подпомогнем партньорите с всичко, което можем да предоставим - логистика, финансова помощ и  експертен опит. 

 The city of Antakya, in Hatay province, southern Türkiye - where the large scale destruction of the city is visible everywhere

10 февруари 

Надпреварваме се с времето. Нашите експерти по 
реагиране
 по време на бедствия разполагат с 10 дневен прозорец,в който животните имат шанс да оцелеят.
Екипът
 е зает с подготовката за спешната операция по спасяването на животните
в 
Турция и Сирия
Тр
ябва да се действа бързоно не можем да се справим 
без
 Вас. Направете дарение днес и помогнете на 
животните
  да преживеят последиците от земетресението. 

Three cats outside the crumbling ruins of their former home, abandoned in Antakya, southern Türkiye

февруари 

 Всички сме афектирани от случващото се след земетресенията.Най - малко 16,000 са загинали и още много  са сериозно пострадали.  Хуманитарната помощ и спасителните акции продължават. Знаем също, че безброй животни са засегнати- загинали, пострадали, бездомни и гладни.ЧЕТИРИ ЛАПИ правим всичко по силите си ,за да им помогнем.

Kitten in rubble | Symbolic image from previous mission undertaken by FOUR PAWS

февруари 

Сърцата ни са с всички пострадали в земетресенията в Турция и Сирия.ЧЕТИРИ ЛАПИ е благодарна на героите,работещи на първа линия,за да спасяват всички, които се нуждаят.Мислите ни са с всички тях - хора и животни.

The destroyed southern Turkish town of Kahramanmaras

животните се нуждаят от помощ


ПОДКРЕПЕТЕ ГИ

Сподели сега

Търсене