5 съвета за оказване на помощ на бездомниче по време на ваканция

Как да постъпвате с бездомните животни, когато сте турист?

17.6.2020

Лятото настъпва, а с него и желанието ни да се отдадем на желаната почивка на морето, в планината или на екскурзия в някоя друга държава. Туристическият сезон бе силно повлиян от въведените карантина и извънредни мерки за здравна безопасност и социално дистанциране след появата на коронавируса по света. Въпреки това летният сезон  остава предпоставка много хора да пътуват, а повечето държави вече отварят границите си и отпускат карантинните мерки след пандемията с COVID-19. 

ЧЕТИРИ ЛАПИ ви съветват да бъдете предпазливи когато пътувате. Бездомните животни рядко са агресивни към туристи, но могат да предприемат непредсказуеми действия ако се почувстват заплашени или защитават територия. Най-доброто нещо, което можете да направите за бездомните кучета е да подкрепите организации, които кастрират, ваксинират и осигуряват медицински грижи за тях. Т

Какво можете да направите като турист?

  • Бъдете предпазливи. Не приближавайте твърде много бездомни кучета на улицата или на плажа. Кучетата могат да се почувстват заплашени и да Ви ухапят. Тъй като тези животни не са получавали медицински грижи или нужните ваксини, е възможно да пренасят болести.
  • Ако желаете да ги нахраните, го направете но на отдалечено място. Не хранете бездомните кучета в близост до хотели или ресторанти. Това може да привлече голям брой други бездомни кучета и да създаде проблеми на собствениците на хотела, в който сте отседнали или на ресторанта.
  •  Ако искате да осиновите куче ЧЕТИРИ ЛАПИ съветват да се свържете с местен приют или организация, за да проверите дали има куче или коте, което се нуждае от дом. Не взимайте кучета от произволни локации вкъщи с Вас от съжаление. Това не решава проблема с бездомните животни.
  • Подкрепете с дарение международен или местен проект за грижа за бездомните животни, а ако срещнете пострадало животно опитайте да се свържете с местна организация или ветеринарна клиника за помощ.
  • Най-доброто нещо, което можете да направите за бездомните кучета е да подкрепите организации, които кастрират, ваксинират и осигуряват медицински грижи за тях. Това е единственият хуманен начин за намаляване на популацията им. 

Сподели сега

Търсене