Stray puppy

Въпроси и отговори - Академия за приюти

Всичко, което трябва да знаете за онлайн курса на ЧЕТИРИ ЛАПИ

31.3.2023

За кого е подходяща Академията за приюти? 

Този курс е предназначен за служители и доброволци, работещи в държавни и частни приюти за кучета, центрове за повторно настаняване и природозащитни организации.

Защо да участвате? 

Ако се занимавате с осиновяване на животни, но разполагате с ограничени ресурси, знания и умения, то тогава този курс е за Вас. Той е създаден, за да подпомогне на служителите на приюти и доброволците да преодолеят най-често срещаните препятствия при осиновяването на животни от приюти, както и да увеличат броя на успешните осиновявания. 

Необходимо ли е всички да участват?

Не е задължително. Препоръчваме поне управителят/мениджърът на приюта да вземе участие в курса.  За да извлечете максимална полза от обучението, Ви съветваме да ангажирате по-голям брой служители и доброволци с участие в онлайн академията. 

Какви са ползите след завършване на курса? 

Освен сертификат за завършения курс, ще  получите и Комплект за успешно осиновяване, който включва допълнителни печатни и помощни материали от курса. Също така, бихме могли да изготвим и да изпратим до Вашия приют и персонализирани рекламни брошури. Ако искате да се възползвате от тази възможност, моля изпратете Вашата заявка на SAPonline@four-paws.org. Моля, имайте предвид, че всеки приют има право на един Комплект за успешно осиновяване и до 100 рекламни брошури. 

Предлага ли Академията за приюти финансова помощ на приюти или други организации? 

За съжаление, на този етап програмата не може да предложи финансова подкрепа на приюти и други организации.

Колко струва участието в Академията за приюти на ЧЕТИРИ ЛАПИ? 

Обучението е напълно безплатно. Нашата цел е да помогнем на приютите да намерят постоянен дом на животните, за които се грижат.

Какво се случва, ако не преминете теста в края на всеки модул? 

За да продължите към следващия модул, ще трябва да преминете успешно тестовете в края на всеки модул. Не се тревожете, тъй като можете да повторите отново, ако резултатът не е задоволяващ. Няма ограничение за броя проведени тестове.

Възможно ли е да се преминат само някои от модулите? 

Не. Този курс е цялостна програма за обучение, в която всеки модул надгражда предходния.

Къде можете да научите повече за ЧЕТИРИ ЛАПИ? 

Можете да прочетете повече за работата на ЧЕТИРИ ЛАПИ на сайта.

Кой е създал Академията за приюти? 

За да създаде онлайн курса за осиновяване от приюти, ЧЕТИРИ ЛАПИ работи с редица експери, занимаващи се със защита на животните, поведението и обучение на кучета, както и със специалисти по образованието. 

Как да заявя своето участие?

Можете да се запишете за безплатния онлайн курс през платформата тук.

FOUR PAWS member working with dog at a shelter

Научете повече за програмата


прочети тук

Сподели сега

Търсене