Orangutan Eska at the ORANGUTAN FOREST SCHOOL

ГОРСКО УЧИЛИЩЕ ЗА ОРАНГУТАНИ

Съвместен проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ, създаден в Борнео през 2018г.

4.11.2021

ГОРСКО УЧИЛИЩЕ ЗА ОРАНГУТАНИ е програма за спасяване и рехабилитация на орангутани сираци, конфискувани от индонезийските власти. Програмата е сътрудничество между ЧЕТИРИ ЛАПИ, местният партньор Жежак Пуланг и Индонезийското правителство. Целта е не само да се осигури убежище на незаконно заловените сираци орангутани, но и те да се реабилитират и, доколкото е възможно, да се компенсира загубата на майките им. Всичко това е важно, за да може на края те да бъдат върнати обратно в естествената им среда на живот в дъждовната гора, когато те са готови.  

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Убежището е водено от Д-р Сигне Преушофт от ЧЕТИРИ ЛАПИ, приматолог с над 20 години опит в рехабилитацията на маймуни. Екипът ни тук учи животните на жизненоважни горски инстинкти за оцеляване чрез индивидуални и рехабилитационни методи. Тук те прекарват 24 часа, изложени на звуците и миризмите на гората, със свободата да се движат и спят, когато поискат. 

Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ - техните „приемни родители“, ги учи на важни умения като намирането на храна, катерене и изграждане на гнездо - точно както техните майки биха ги научили в дивата природа. С грижите на нашите представители, всеки орангутан се социализира и развива със собствено темпо в близка до естествената му среда. 

„Целта на проекта за орангутани в Борнео е да научи маймуните на жизнено важни умения, за да може да бъдат пуснати отново в дивата природата, когато достигнат нужната възраст." 

Д-р Сигне Преушофт, приматолога на ЧЕТИРИ ЛАПИ 

История

През 2018г.


Горското училище с площ от 100 хектара бе открито официално с тържество. Проектът е финансиран от ЧЕТИРИ ЛАПИ и се изпълнява от неговия индонезийски партньор Jejak Pulang (което означава „пътят към дома“) заедно с индонезийското министерство на околната среда и горското стопанство.

Локация

Къде да ни откриете?


ГОРСКО УЧИЛИЩЕ ЗА ОРАНГУТАНИ е голяма гориста местност между градовете Баликпапан и Самаринда, в Източен Калимантан. Не е отворен за обществеността.

Social media

Последвайте историите ни


Можете да намерите профилите на ГОРСКО УЧИЛИЩЕ ЗА ОРАНГУТАНИ в социалните мрежи:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Orangutan Eska at the ORANGUTAN FOREST SCHOOL

Подкрепете нашите убежища!

Дарете, за да подкрепите работата на десетките гледачи в убежищата на ЧЕТИРИ ЛАПИ

дари днес

Търсене