Bear Standy at DANCING BEARS PARK Belitsa

Парк за мечки белица

Съвместен проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ създаден в България през 2000г. 

7.9.2021

ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица е сгушен в полите на Рила планина, България, на около 180км от София, на 12км от града Белица и на около 35км от ски курорта в Банско. Паркът е създаден съвместно с френската фондация Brigitte Bardot Foundation и в момента се финансира и управлява от двете организации. Повечето обитатели на убежището са бивши "танцуващи мечки" от България, Сърбия и Албания.

Танцуващите мечки са били популярна атракция из градските улици в източна Европа през 20ти век. Това най-често били хванати от дивата природа млади мечета и отглеждани в плен, често оковани с вериги и държани в плен, за да бъдат принуждавани да изпълняват различни трикове и номера за забава на публиката.  

Тази жестока "дресировка" е забранена със закон в България през 1998, но порочната практика продължава до 2007 г., когато ЧЕТИРИ ЛАПИ спасява и последните танцуващи мечки и ги довежда в парка, където намират нов дом в условия най-близки до естествените за вида им. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Тук заедно с бившите “танцуващи мечки” живеят и други спасени кафяви мечки. Паркът предлага на животните гъсти гори, хълмове за разходка и пространства за уединение, водоеми за плуване, както и специално построени бърлоги за тези, които не създават сами хралупите си за зимен сън. 

В ПАРКА ЗА МЕЧКИ Белица, те най-накрая могат да живеят живота, който заслужават и да преоткрият своите инстинкти. 

История

+

Атракцията 
"танцуваща мечка"


  е дълго съществувала традиция в България. Мъчителната практика е била забранена със закон през 1998г. През 2000г. ПАРК ЗА МЕЧКИ БЕЛИЦА създава постоянен дом за спасените мечки. За наша радост, през 2007г. екипът ни спасява и последната "танцуваща мечка" на родна земя.

×

Локация

+

Къде можете да ни откриете?


Адрианов чарк, 2780 Белица, България

Намерете ни и в Google Maps

×

Social media

+

Следете нашите истории!


Последвайте ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица за още интересни публикации и снимки:

Facebook
Instagram
 

×

Bear Teddy at DANCING BEARS PARK Belitsa

Подкрепете нашите мечки!


Можете да направите дарение в подкрепа на ПАРК ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ Белица

дари днес

Сподели сега

Търсене