Bear Pashuk at BEAR SANCTUARY Prishtina

ПАРК ЗА МЕЧКИ Прищина

Проект на ЧЕТИРИ ЛАПИ създаден в Косово през 2013г.

4.11.2021

ПАРК ЗА МЕЧКИ Прищина е създаден с цел осигуряване на безопасна и подходяща среда за живот за така наречените “ресторантьорски мечки“ в Косово, които са били държани в малки порутени клетки до ресторанти като атракция с цел привличане на клиенти. Спасявайки всички тези мечки, ЧЕТИРИ ЛАПИ слага край на жестоката експлоатация на кафявите мечки в страната. Тук е и дом на други спасени „ресторантьорски мечки“ от Албания. 

В парка те получават подходяща среда за живот, професионални грижи и най-сетне имат възможност да развият своите животински инстинкти. Големите заграждения осигуряват достатъчно място на животните да се разхождат свободно, както и да се усамотят, когато пожелаят. Специално построените дървени конструкции им дават възможност да се катерят, а изградените водоеми са рай за игри и къпане. 

ПАРК ЗА МЕЧКИ Прищина също позволява на мечките да заспят зимен сън през зимните месеци, процес който е важна част от естествения им годишен цикъл на развитие.  

Сайт на ПАРК ЗА МЕЧКИ Прищина

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Посетителите могат да се възползват от специално  организираните обиколки, водени от нашите доброволци. По време на тях те могат да научат допълнителна информация за спасените кафяви мечки, както и повече за работата на ЧЕТИРИ ЛАПИ за опазване на животните и околната среда. Кучетата са винаги също добре дошли, но трябва да са на каишка. Повече информация за възможностите за посещение, които паркът предлага може да бъде намерена тук. 

Нашата образователна програма за деца и младежи дава на младите хора поглед върху животните, природата и околната среда. Нашият специален практически образователен модел "Горска школа" включва презентации, викторини, работилници, занаяти, спортни игри и др. 

История

+

След забраната в Косово


мечки да бъдат отглеждани в плен с приетата промяната в закона през 2010г. започват множество протестни действия в защита на мечките, все още живеещи в частни заграждения. ЧЕТИРИ ЛАПИ установява контакт с посолството на Косово и през 2012г строежът на парка започва. 

×

Локация

+

Къде да ни откриете?


Mramor, Badovci Lake, 
Prishtina 10000, Kosovo

Можете да намерите локацията и в Google Maps

×

Social media

+

Последвайте нашите истории


Можете да откриете каналите на ПАРК ЗА МЕЧКИ Прищина в социалните мрежи:

Facebook
Instagram
Twitter

×

Bear Gjina at BEAR SANCTUARY Prishtina

Support our rescued bears


at BEAR SANCTUARY Prishtina

Give now

Сподели сега

Търсене