Bear Cuc BEAR SANCTUARY Ninh Binh

парк ЗА МЕЧКИ Нин Бин

Нов дом за Виетнамските мечки, основан през 2017г.

4.11.2021

Мечата жлъчка е търсена съставка в традиционната виетнамска медицина в продължение на 3000 години. Въпреки че през 2005 г. виетнамското правителство предприема мерки срещу жестокото отглеждане на мечки, като забранява продажбата и притежаването на меча жлъчка, все още функционират голям брой ферми за отглеждане на мечки. Повечето от тези мечки прекарват тъжен живот в тесни метални клетки. От много от тях все още се извлича меча жлъчка, с която се търгува при закрити врати. Но ЧЕТИРИ ЛАПИ неуморно работи за прекратяване на отглеждането на мечки във Виетнам и за спасяването на останалите мечки за добив на жлъчка. #SaddestBears.

ПАРК ЗА МЕЧКИ Нин Бин предоставя нов дом на мечки, които са били спасени от тези ужасни условия. С достъпа си до вътрешни и външни заграждения мечките най-накрая могат да се държат естествено, след като са прекарали години в тъмни и тесни клетки. Сега те могат да плуват в басейните, да се катерят по високите платформи, изградени специално за техните нужди, да се пекат на слънце, да играят с други мечки, да търсят храна или да се крият в леговищата си, когато искат да си починат.

ПАРК ЗА МЕЧКИ Нин Бин уебсайт

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Посетителите на Парка могат да разгледат разнообразни забележителности. От 300-метровата небесна алея може да се наблюдава как мечките се хранят и играят спокойно в откритите си заграждения. Оттам човек може да се запознае с първата интерактивна изложба за мечки в цял Виетнам! Обиколката с екскурзовод дава възможност на посетителите да се разходят в близост до откритите заграждения на Парка и да научат за емоционалните истории на нашите мечки.  

Възможно е също така да се отбиете в нашия магазин, за да си купите автентични сувенири, или да опитате традиционни виетнамски вегетариански и вегански ястия в ресторанта на място, докато се наслаждавате на спокойната гледка към ПАРК ЗА МЕЧКИ Нин Бин. 

История

Как започна всичко?  


Строежът на ПАРК ЗА МЕЧКИ Нин Бин започна през декември 2016г. Година по-късно бе спасена и първата мечка в него. Оттогава успяхме да спасим още много мечки от редица частни ферми за меча жлъчка и нелегални колекционери.

Локация

Къде да ни откриете?


Đường Cúc Phương - Bái Đính, Kỳ Phú, Nho Quan, Ninh Bình, Vietnam

Открийте локацията и в Google Maps

Social media

Последвайте нашите истории!


Открийте каналите на УБЕЖИЩЕ ЗА МЕЧКИ Нин Бин в социалните мрежи:

Facebook
Instagram
Bear Lac at BEAR SANCTUARY Ninh Binh

Подкрепете нашите спасени мечки

Ще помогнете ли на нашите паркове?

дари сега

Търсене