Обществена ангажираност

ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да помогне на общините да се справят с популацията на бездомните кучета и котки по цялостен, ефективен, хуманен и устойчив начин. 

С този проект искаме да промени нагласите и поведението към бездомните и домашни животни, и в резултат на това да подобри отговорното гледане на домашни любимци. Целта ни е да се увеличат осиновяванията от приюти на местно ниво, както и да се популяризира кастрацията на животните и по този начин да намали броя на изоставените кучета, когато те вече не са желани.

подробна информация и описание на проекта:


Бездомните животни са на улицата в резултат на човешки действия. ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да помогне на общините да се справят с този проблем.

прочетете

дейности по проекта:

Тук можете да разгледате основните дейности по проект "Обществена ангажираност"

mayor of Sevlievo meeting

Работни срещи с общини

Обсъждане на локални казуси, свързани с популацията на бездомни животни

School visit

работа с учебни заведения

 Провеждане на образователни срещи с кучета терапевти за деца в местните училища.

кастрационни кампании

Организиране на местни кампании за кастрация с мобилна клинка на ЧЕТИРИ ЛАПИ

Kакво предстои?

През 2022 г. разширихме обхвата на нашия подход в още две общини - Севлиево и Трявна.

2023

Предстоящи дейности през септември

До края на годината ще бъдат проведени още срещи с представители на местната общност, както и многобройни образователни уроци с деца в детските градини и училищата в цялата община Севлиево.    Екипът ни от ветеринарни лекари ще бъде на място в община Трявна през септември, за да се погрижи бездомните кучета да са кастрирани, ваксинирани, чипирани, обезпаразитени и регистрирани. 

25.7.2023
Community Engagement project Sevlievo BG 2023

Академия за приюти в Севлиево

Представяне на „Академия за приюти“ пред младежи от Интеракт Севлиево и колектив „Поколение бунт“, които са доброволци към общинския приют за кучета, управителя на приюта и представител на ветеринарната клиника „Доктор Д“, които се грижат за здравето на животните. Участниците споделиха опит от работата си в приюта и обмениха идеи за бъдещи планове. Набелязаха се дейности, които да помогнат за повишаването на осиновяванията на кучета от приюта.

1.1.2023

Работа с община Трявна

В Трявна проектът стартира през януари 2023 година със среща с много широк кръг от хора. Отново бяха потърсени конкретните проблеми, с които се сблъскват местните жители. За да разберем в дълбочина какво мислят хората, се провежда анкета за мнението и отношението им към бездомните и домашните кучета.   
През пролетта, е
кипът ни, който работи с кучетата терапевти, посети детските градини и училищата през пролетта, за да проведе занимания с децата. Целта бе да покажем, че осиновените от приюта непородисти кучета могат да имат същите умения и характер като породистите чрез игри за по-малките деца и активни занимания за по-големите.  

Екипът ни от ветеринарни лекари ще бъде на място през септември, за да се погрижи бездомните кучета да са кастрирани, ваксинирани, чипирани, обезпаразитени и регистрирани. 

2022
8.6.2022

Работа с община Севлиево

В община Севлиево, която се състои от един град и 45 села, разпръснати в Предбалкана, научихме, че хората се грижат за кучетата на улицата, давайки им храна и вода, но много рядко с медицински грижи. 

През последните години броят на бездомните животни се увеличава, но като цяло хората не биха осиновили куче от приют, защото смятат, че "чистокръвните" кучета са по-умни и по-красиви. Така се появяват конкретните проблеми, които трябва да бъдат решени. Резултатите от проучването бяха включени в Програмата на общината за управление на популацията на бездомните кучета за следващите 2 години. 

 
Екипът на ЧЕТИРИ ЛАПИ, заедно с местния приют, проведоха първата кампания за кастрация на бездомни животни. По време на двуседмичната работа на терен бяха кастрирани 158 бездомни кучета и котки. Следващият проект за кастрация в общината ще се проведе през юни.  

прочетете още по темата:

В тази секция ще откриете интересни статии, полезна информация и новини от проекта.

Dog Jason at Bankya clinic

Описание на проекта Обществена ангажираност

ЧЕТИРИ ЛАПИ иска да помогне на общините да се справят с популацията на бездомните кучета и котки по цялостен, ефективен, хуманен и устойчив начин 

Още
Meeting for the start of a mutual project between FP BG office and the mayor of Sevlievo

ЧЕТИРИ ЛАПИ и община Севлиево стартират проект по обществена ангажираност

Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и Община Севлиево подписаха договор за осъществяването на общ проект за ангажиране на общността

Още
Dog Gracie at FP Bankya clinic

ЧЕТИРИ ЛАПИ стартира „Академия за приюти“

Международната фондация предоставя безплатно онлайн обучение за служители и доброволци в приюти за животни с цел повече осиновени кучета в страната

Още

Подкрепете нашите проекти!


Дарете за дейности по намаляване на популациите на бездомни животни

дари днес

Търсене