Дариосиновяване

Армани вади кожата с косъм от продукцията си 

ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства решението на световноизвестната марка 

22.3.2016

Световноизвестната италианска модна къща Армани обяви днес, че повече няма да ползва кожа с естествен косъм в продукцията си. Армани ще премине към изпълнението на това решение, което включва всички видове кожа с косъм, в това число и заешката, от сезон есен-зима 2016.

„Имам удоволствието да съобщя, че Армани Груп взе твърдото решение да прекрати употребата на кожа с косъм в продукцията си". „През годините технологиите напреднаха до такава степен, че вече имаме на разположение работещи алтернативи, благодарение на които жестоките практики по отношение на животните стават ненужни. В продължение на един положителен процес, започнал отдавна, днес моята компания прави огромна крачка напред с мисъл за грижата и опазването на околната среда и животните.“

обяви по-рано днес Джорджо Армани

Армани преминава към тази нова политика след сътрудничество с Fur Free Alliance, международна коалиция от над 40 организации за защита на животните, обединили усилията си, за да прекратят експлоатирането и избиването на животни заради козината им. 

Като член на Алианса, ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства Армани за решението да прекрати изцяло употребата на кожа с естествен косъм в продуктите си.

rabbit-grass-text

„Изключително щастливи сме, че Армани е поредната голяма модна компания, която изпраща категорично послание срещу употребата на кожа с косъм и по този начин спасява хиляди животни от изключителна жестокост“. За жалост използването на кожа с косъм в декорацията на якета и чанти е все още процъфтяващ бизнес с приходи от милиони и надеждата ни е, че още много големи модни къщи ще последват примера на Армани.“

споделя Томас Питч, специалист по диви животни към „Четири лапи“

По-голямата част от кожата с косъм, използвана в модната индустрия, идва от ферми, в които диви животни се отглеждат в тесни клетки и се умъртвяват по особено жесток начин – чрез задушаване с газ или електрошок.

Също така, производството на такъв вид кожа води до значителни щети за околната среда, тъй като в процеса на обработване се използват вредни химикали.

„От години Джорджо Армани стои в основата на много модни тенденции и днешното му решение е доказателство, че състраданието и иновацията са бъдешето на модната индустрия,“ категоричен е Йо Виндинг, председател на Fur Free Alliance

категоричен е Йо Виндинг, председател на Fur Free Alliance

Армани се присъединява към редица модни къщи, които не използват кожа с естествен косъм, като Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein и Stella McCartney и по този начин признава съображенията от морално естество на едно ново поколение потребители. 

Търсене