Дариосиновяване
three-dogs-pavement-houses

ЧЕТИРИ ЛАПИ откри изложба със свои снимки на Летище София

Изложба с фотоси на международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ бе открита на Терминал 2 на Летище София. Тя е част от събитията, с които в няколко европейски държави се отбелязва 25-годишнината от основаването на организацията. 

4.8.2013

Успехите на ЧЕТИРИ ЛАПИ са представени в 40 снимки, документирали осъществяването на проекти, кампании и спасителни мисии на 3 континента. Наред с популярните у нас паркове за мечки и проекти в помощ на бездомни животни, изложбата представя и убежището за големи котки Лайънсрок в Република Южна Африка, мисиите в помощ на бедстващи региони (последните от които в Пакистан, Египет и Либия), спасителния център за орангутани в Самбоджа, Индонезия и кампаниите за хуманно отглеждане на селскостопански животни.

От ЧЕТИРИ ЛАПИ изказват благодарност към управата на „Летище София” ЕАД за предоставената възможност за популяризиране на хуманното отношение към животните. Според тях, локацията на изложбата е подбрана специално, тъй като тематиката ѝ се вписва изцяло в космополитната атмосфера на летището. 

airport-exhibition-man

Фотосите са композирани в две групи, разположени в централната част на терминала, непосредствено след митническия контрол, като цялата конструкция е изработена изцяло от модули от 100% рециклируема хартия.

Заминаващите и пристигащи пътници на Терминал 2 ще могат да се насладят на изложбата до края на великденските празници. През м. септември е планирано снимките да бъдат изложени и в градинката пред Народния театър в София.

airport-photo-exhibition-people

ЧЕТИРИ ЛАПИ е най-популярната организация за защита на животните у нас. Проведено през м. февруари тази година проучване на Института за социални изследвания и маркетинг МБМД, сочи, че 57% от българите са чували за нея, а 10 % познават добре дейността ѝ.

Две трети от сънародниците ни напълно или частично одобряват това, с което ЧЕТИРИ ЛАПИ се занимава, докато едва при 10 % то среща неодобрение.

Паркът за танцуващи мечки край Белица и проектите за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни животни са дейностите на ЧЕТИРИ ЛАПИ, които са най-популярни у нас – за тях са чували съответно 35 и 34% от българите.

Търсене