Дариосиновяване
lion-blurry-background

Лъвски прайд „превзе“ Терминал 2 на Летище София 

Лъвовете не са истински, а са от хартия и са част от изложба на  българския офис на „Четири лапи“

6.11.2015

Прайд от шест възрастни лъва и едно малко лъвче се разхожда свободно в Атриума на Терминал 2 на Летище София от днес. Не, това не е сценарий на холивудски екшън или сензационно заглавие от жълтата преса.

woman-airport-lion-from-paper-people-in-background

Лъвовете не са истински, а са от хартия и са част от изложба на  българския офис на „Четири лапи“, с която международната организация за защита на животните иска да привлече внимание към съдбата на хилядите големи котки, които все още се отглеждат в плен по света. 

„Между 2000 и 5000 големи котки живеят в плен в Европа, а много други в останалите страни по света – в зоопаркове, циркове или отглеждани от частни собственици. Много често условията, при които живеят тези величествени животни, са далеч от нуждите им и естествената им среда. Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ помага на отглежданите в плен големи котки като информира обществеността за съдбата им и спасява колкото се може повече от тях“.

 се чете на заглавното пано на изложбата.

lions-from-paper-airport

В поредица от 20 снимки организацията представя съдбата на различни големи котки, спасени от ужасни условия на живот в циркове, зоопаркове, частни домове или ферми за лъвове, отглеждани за трофеен лов.

Историите на четири големи котки от България също присъстват в изложбата. Лъвиците Леа, Симона и Багира бяха спасени от „Четири лапи“ през 2010 и 2011 г. и бяха настанени в Лаъйнсрок – едно от трите убежища за големи котки, които организацията управлява в Африка и Европа.

lion-from-paper-woman-flowers-windows-room

 Варвара, последният български цирков тигър, беше спасена в приюта TIERART в Германия през м. септември тази година, след като в страната ни влезе в сила пълна забрана за участие на диви бозайници в цирка. 

Изложбата е част от мащабна кампания на „Четири лапи“ в няколко големи европейски града, сред които Хамбург, Лондон и Виена. Всички събития са обединени от хаштага #FOURPAWSgowild. 

lions-from-paper-woman-ducking-airport

От „Четири лапи“ изказват благодарността си на Летище София ЕАД, които приеха да бъдат домакини на изложбата и предоставиха за целта пространството между зоните за заминаващи и пристигащи на Терминал 2. 

Изложбата ще остане там до края на месеца. Макетите на лъвовете са изработени в Сфера Дизайн и ще бъдат предоставени на благотворителен търг, средствата от който ще бъдат изразходвани за кастрация и лечение на едни от по-малките събратя на тигрите и лъвовете – бездомните котки в София. 

lions-from-paper-people-airport

Търсене