Дариосиновяване
fox-wooden-stick

MARC O’POLO се присъединява към програмата за търговци, които не използват кожа от естествен косъм.

Marc'O'Polo вече част от програмата "Fur Free Retailer"

5.8.2015

Световноизвестният производител на висококачествени дрехи и аксесоари MARC O’POLO през последните 10 години избягва употребата на кожа от естествен косъм и вече официално декларира това като се присъедини към програмата "Fur Free Retailer" (търговци, неизползващи кожа от естествен косъм). 

Производителите на кожа от естествен косъм настояват, че истинската кожа е по-екосъобразна отколкото изкуствената. След проведени лабораторни анализи обаче, международната организация за зашита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ, че „рационално използване на природни ресурси“ и „щадящ околната среда“ са понятия, които не са приложими в производството на кожа от естествен косъм.

По време на това производство се използват химикали, които замърсяват околната среда и могат да причинят кожни заболявания и алергични реакции. ЧЕТИРИ ЛАПИ публикува тези резултати в проучването „Отрова в кожата от естествен косъм“ през 2011 година. 

no-animal-fur-sold-here

„За съжаление кожата с косъм често се асоциира с качество. По-голямата част от потребителите нямат никаква представа при какви условия тези животни са били отглеждани и че производството на този продукт се изразходват много химикали и енергийни ресурси. Всъщност, ако съдим единствено по цената на дадения продукт, не бихме могли да бъдем сигурни дали е използван естествен или изкуствен косъм. Това, което е различното в случая обаче е страданието над което са подложени животните. Поради тази причина ние сме изключително щастливи, че голяма, международна модна компания като MARC O’POLO излага ясно становище срещу използването на кожа от естествен косъм и официално се присъедини към програмата."

Томас Питч, експерт по диви животни към ЧЕТИРИ ЛАПИ

"За нас е изключително важно хората да вярват в продуктите ни. Не искаме, когато клиентите ни носят наши дрехи да има каквито и да е било колебания. Затова решихме да се присъединим към програмата за производители отрекли се от кожа с естествен косъм. Важна част от нашата корпоративна философия е социалната ангажираност и екосъобразност, част от което е хуманното отношение към животните. Имаме стриктни правила, които са разработени с цел постигане на по-високо качество и в резултат на това отдавна сме прекратили употрабата на кожа с естествен косъм в нашите модни колекции. От 10 години отговаряме на модните тенденции като използваме изкуствена кожа с косъм. Присъединявайки се към програмата "Fur Free Retailer"  искаме да имаме още по-ясна и категорична позиция."

Становище на MARC O’POLO

ЧЕТИРИ ЛАПИ е представител на международната програма за търговци, които не използват кожа от естествен косъм  в Германия, Австрия, България, Румъния и Южна Африка от 2012 година.

Програмата осигурява достъп до информация относно модните компании, които не използват кожа от естествен косъм. Освен MARC O’POLO към програмата са се присъединили и много други уважавани брандове и търговци като Otto Group, H&M, American Apparel, Esprit, s.Oliver и C&A

Проучване на ЧЕТИРИ ЛАПИ "Отрова в естествената кожа": http://www.four-paws.org.uk/files/united_kingdom/Campaigns/Fur/Factsheet.pdf

Повече информация за програмата за търговците: http://www.vier-pfoten.bg/bg/campaigns-2/page-3630/page-3645/page-3652/
 

Търсене