Дариосиновяване
Stop the Illegal Puppy Trade

Незаконната търговия с кученца – възможно ли е технологиите да спрат това страдание? 

ЧЕТИРИ ЛАПИ се обединява с класифицирани рекламни сайтове за защита на домашни любимци с помощта на нови технологии, създадени в Ирландия 

23.8.2021

Днес празнуваме стартирането на чисто ново технологично решение на незаконната онлайн търговия с кученца в Ирландия. Вдъхновен от нашия Model Solution и работейки с Europetnet, организация, която събира изгубени домашни любимци със собствениците им в международен план, PetSAFE е чисто нов подход към рекламата на домашни любимци онлайн. Този ход би могъл да създаде революция на пазара и да блокира достъпа на безскрупулните търговци на кученца до онлайн рекламни сайтове и да прекрати незаконната търговия с кученца.  

За съжаление, много търговци, осъзнават високата възвращаемост и ниския риск от онлайн търговията с кученца и се възползват от това, в ущърб на много животни и техните съкрушени нови семейства.

Страданията, които крие тази търговия

Всяка година около 30 000 кученца преминават ирландската граница към Обединеното кралството, където биват продавани по интернет на семейства с отворени обятия, сърца и домове за нов член на семейството. Въпреки сладките кучешки снимки и убедителните мили думи, някои от тези търговци, далеч не са това, което рекламират, най-важното за тях е печалбата от незаконното търгуване на кученца.  

Реалността е, че за много от тези нови собственици, мечтите, свързани с бъдещото им кученце, бързо се превръщат в истински кошмар. Скоро след като пристигне в дома им, здравето на кученцето рязко се влошава. Въпреки спешните ветеринарни грижи, диагностицирането на болести, като парвовироза и гана могат да бъдат смъртоносни. Шансовете за оцеляване са малки, а семействата са емоционално съкрушени и финансово ощетени.  

Ето защо ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ отбелязваме стъпка напред към прекратяването на тази възмутителна незаконна практика и предотвратяването на страданията на хиляди кученца и семейства в бъдеще.  

Новата технология може да донесе промяната

Чрез  PetSAFE, всички рекламодатели ще трябва да се уверят, че всяко рекламирано куче на ирландски класифициран сайт, dogs.ie, е микрочипирано и регистрирано. Жизненоважно е идентичността на продавача, също да е регистрирана. Тези детайли ще сложат края на анонимния характер на търговията и ще подсигурят, че отговорните стопани и надеждните организации все още могат да реклмират онлайн, но тези, които нарушават закона ще изгубят достъп до онлайн пазара.  

Този напредък доказва, че е възможна по-безопасна онлайн търговия и се надяваме, че и други държави ще последват примера на Ирландия, като въведат в практиката си PetSAFE.  

„Горди сме с това, че ЧЕТИРИ ЛАПИ значително допринесе за прилагането на това решение в множество заинтересовани страни. Това демонстрира способността на ЧЕТИРИ ЛАПИ да се разбира и да си сътрудничи със заинтересованата/ съответната индустрия, за да подсигури по-добра защита на животните. С нетърпение очакваме да видим как PetSAFE се разраства в цяла Европа, като все повече регистри за домашни любимци и класифицирани рекламни сайтове се присъединяват.“ 

Julie Sanders, Директор Програми за домашни любимци към ЧЕТИРИ ЛАПИ

Още за PetSAFE и новото решение FOUR PAWS Model Solution може да прочетете тук

Ако смятате, че сте били жертва на незаконна търговия с кученца, моля споделете своя опит с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние работим с екип следователи и прокурори из цяла Европа, които да изправят пред съда онези, търсещи изгода/печалба от любовта ни към кучетата.

Търсене