Minks in cages

Успех! След серия от случаи на Covid-19 във ферми за норки в Швеция, през 2021 няма да се отглеждат повече норки за ценни кожи. Стъпка в правилната посока

Първият случай на COVID-19 във ферма за норки в Швеция беше открит на 23 октомври 2020 г., след което случаи бяха открити в още 12 ферми.

2.2.2021

Първият случай на COVID-19 във ферма за норки в Швеция беше открит на 23 октомври 2020 г., след което случаи бяха открити в още 12 ферми. Миналата седмица шведското правителство обяви, че отглеждането на норки за ценни кожи в Швеция ще бъде спряно през 2021 г. в резултат на пандемията от COVID-19. Също като Швеция и Дания въведе временна забрана за отглеждането на норки през 2021 г., а Нидерландия пристъпи към по-ранно затваряне на фермите за норки от планираното.

Рискът от създаване на огнища на заразата във фермите за норки е резултат от изключително нехуманния и неестествен начин, по който се отглеждат животните.

Ако решението на Швеция се превърне в окончателна забрана на фермите за норки, Швеция ще бъде една от многото страни в Европа, забранили тази ужасна практика.

През януари отбелязахме една година от последното разглеждане на законопроекта за забрана на ценните кожи в българския парламент. От ЧЕТИРИ ЛАПИ призоваваме българските институции да отчетат риска, довел до забрана в другите страни и да забранят отглеждането на норки за ценни кожи и у нас.

mink in a cage

Подкрепете ни и подпишете петицията сега


#StopDeadlyFur #TheySufferWeSuffer

Подпиши

Сподели сега

Търсене