ЕКИП НА ЧЕТИРИ ЛАПИ С БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ помага В БЕЙРУТ

#SupportBeirutAnimals- Междунродната ни мисия спасява пострадали животни след експлозията в Бейрут

18.8.2020

Стотици хора и животни страдат след ужасната експлозия, която разтърси столицата на Ливан на 4ти август. Мощният взрив на пристанището причини смъртта на над 170 души и наранявания на над 6000 други. Сред жертвите са и много животни, включително домашни любимци. Трагедията, която сполетя Бейрут, остави неизвестен брой кучета, котки и други животни да се скитат ранени през разрушения град. Загубили стопаните си и домовете си, тези животни също се нуждаят спешно от помощ.

Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ изпрати свой екип от специалисти в с Бейрут, който ще помага на местната организация Animals Lebanon в спасяването и лечението на пострадали след чудовищния взрив животни.  Екипът на „Четири лапи“ помага в търсенето на оцелели под отломките животни, на които осигурява лечение, гржи и храна и които ще опита да събере със собствениците им.

През следващите седмици ветеринарните лекари и експерти по залавянето на животни на „Четири лапи“ ще се опитат да спасят от руините в Бейрут колкото се може повече домашни любимци и бездомни животни, заедно с местни доброволци. Ако спасените животни са бездомни или пък собствениците не могат да бъдат открити, спасителите ще търсят нов и сигурен дом за тях. Също така, „Четири лапи“ ще достави необходимите за лечението и отглеждането на спасените животни медикаменти и храна.

Д-р Марина Иванова в Бейрут
Марина Иванова на помощ на пострадалите животни в Бейрут
Д-р Марина Иванова помага на кученце в Бейрут

Екипът на „Четири лапи“ се състои от експерти с богат опит в работата в кризисни ситуации от различни страни. Част от него е и българският ветеринарен лекар д-р Марина Иванова, която има опит от подобни спасителни мисии в Шри Ланка, Филипините, Сърбия и Мианмар, както и у нас, а от 2018 г. ръководи мащабен проект за ваксинация на кучета и котки против бяс в Мианмар.

В момента много от животните все още са в капан в порутените сгради като възможно най-бързо трябва да бъдат намерени и освободени от отломките.

Можете да подкрепите международната ни мисия като дарите още днес.
Ще продължим да ви информираме за развитието на събитията! 

Сподели сега

Търсене