Елен

Спасителна мисия на ЧЕТИРИ ЛАПИ в пакистан

Международен екип с българско участие помага да се спасят животните в зоологическата градина Маргазар в Исламабад.

31.8.2020

Около 30 животни живеят в мизерия в зоологическата градина Маргазар в Исламабад, Пакистан. Мечки, вълци, маймуни, елени и зайци страдат ежедневно, поради липсата на специализирани медицински грижи и неопитния екип гледачи.

През 2016, ЧЕТИРИ ЛАПИ изготвят документ с оценка на зоопарка, където са били описани ясни препоръки за подобряване на грижите и храната, която е давана на животните. В документа е имало също и ветеринарно медицинска програма, която да подготви екипа там, за да може да полага необходимите грижи за животните.

Въпреки това, зоопарка е игнорирал препоръките на ЧЕТИРИ ЛАПИ и е пренебрегвал обитателите си, в резултат оставяйки много от тях да умрат. 

Условията, в които животните оцеляват в момента са повече от кошмарни. Сред обитателите на парка в особено тежко състояние са и двете бивши танцуващи мечки. Те се нуждаят от спешна медицинска помощ, защото нямат зъби, а едната от тях  инфектирана рана след операция за отстраняване на тумор. 

Маймуните от друга страна се борят за живота си в изключително малки клетки. Заедно с Управителния съвет отговарящ за дивата природа в Исламабад ще дадем всичко от себе си, за да им помогнем.

Върховния съд в Исламабад нареди незабавното затваряне на зоопарка като разреши преместване на всички обитаващи живони. Това е огромна стъпка за страната не само заради съдбата на животните в зоологическата градина в Исламабад, но и защото ще отвори врати за насърчаване на нови политики за хуманно отношение към животните в бъдеще.

Планирано е незабавно преместване на животните, останали в окаяните условия там. На територията на зоопарка в момента се намират около 30 животни, които все още страдат в тази неподходяща среда - резултат от лошо управление на зоопарка, липса на опит на персонала и недостатъчно финансиране. 

Мисията има за цел да бъде по-скоро бърза, а заедно с управата в Исламабад искаме да осигурим не само нов дом на животните, но също така и грижите от, които са били лишавани: прегледи от ветеринарни лекари, широки пространства, храна, чиста вода и места за почивка.

Това ще бъде само и единствено възможно с подкрепата на състрадателни хора като вас, които не могат да понесат това ниво на животинско насилие.

 

Кафява мечка лежи в зоопарка в Исламабад

Как може да помогнете?


Подкрепата Ви днес ще бъде от значение

Дарете днес 

Сподели сега

Търсене