vet-check-lion-Hector

ЧЕТИРИ ЛАПИ организира медицински преглед на лъва Хектор

Обитателят на Пазарджишкия зоокът Хектор бе подложен на специализиран преглед и пълни изследвания след сигнал за влошеното му здраве. 

27.7.2020

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Екипът ни получи сигнал от зоокът "Острова" в Пазарджик за влошено здравословно състояние на лъва Хектор. Лъвът бе станал трудноподвижен и скован, гръбнакът му бе заел неестествена извивка, а вследствие на всичко това, всяка негова стъпка бе съпроводена от агония и болка. ЧЕТИРИ ЛАПИ организира незабавно посещение и специализиран медицински преглед.

Направени бяха пълни кръвни изследвания, ултразвук и компютърен томограф, за да се установи причината за неговото състояние и да се назначи лечение. Обърнахме се за мнение към две ветеринарни клиники в София – „АмиВет“ и „Централна ветеринарна клиника“, като становищата на ветеринарните лекари и в двете клиники съвпаднаха. Хектор страда от хронично заболяване на междупрешленните дискове на гръбнака, което е довело до изменение и притискане на прешлените и нервните окончания, а от там и до силната болка за животното. 

През изминалата седмица стартира лечение с медикаменти, които Хектор да получава в храната си и активността му бе ограничена за намаляване на болката. 

Продължаваме да следим състоянието му и да ви информираме.🍀
Можете да подкрепите дейността на екипа ни чрез дарение.

подкрепете нашата дейност


за спасяване и опазване на големите котки!

дари

Сподели сега

Търсене