Помощ за големи котки


ЧЕТИРИ ЛАПИ вярва, че големите котки не трябва да се държат като домашни любимци или за забавление, тъй като те са диви животни, които страдат в плен. Често те прекарват живота си при недостатъчни условия  и лошо отглеждане, включително липса на експертна грижа,  и достатъчно движение. Подложени са на травмиращи дълги пътувания, както и прекалено строга дресировка, обучение и интензивно взаимодействие с хората. 

За съжаление, хиляди големи котки все още живеят при много лоши условия в циркове, зоологически градини и като частна собственост. Неконтролираното развъждане причинява „излишък“ от животни, които или завършват мъртви, или (незаконно) се търгуват на неподходящи места. ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава за подобряване на законовите изисквания по отношение на условията за отглеждане на животни в сертифицирани съоръжения и убежища, като изисква забрана на други форми на отглеждане в плен. 

Намирането  на решения за спасяването на нежелани и незаконно отглеждани в плен големи котки играе решаваща роля в нашата работа, в направлението за дивата природа. Създадените от ЧЕТИРИ ЛАПИ убежища за големи котки и съвместната ни работа с други организации в тези центрове предлагат на спасените, нов шанс за живот и дом,  подходящ за съответните видове.

10 август - Световния ден на лъва

 #WorldLionDay На празника на Царя на джунглата обръщаме поглед към някои от застрашаващите вида му проблеми

Още
zoo cage in Bulgaria

Зов за българските зоопаркове

Проучване на ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива, че в много от българските зоопаркове все още се отглеждат лъвове, тигри, кафяви мечки и други диви животни в ужасни условия и се отглеждат в разрез със законовите изисквания.    

Още
vet-check-lion-Hector

ЧЕТИРИ ЛАПИ организира медицински преглед на лъва Хектор в Пазарджик

Обитателят на Пазарджишкия зоокът Хектор бе подложен на специализиран преглед и пълни изследвания след сигнал за влошеното му здраве. 

Още
Lion in the wild

посетете нашето убежище за големи котки "LIONSROCK"


в Южна Африка

към сайта

Търсене