dog Smiley

Запознайте се със Смайли 

Носещ винаги усмивка, както подсказва и името му, Смайли е първото куче терапевт на ЧЕТИРИ ЛАПИ в България

25.3.2021

„Смайли беше едно малко и много изплашено кученце, но с голямо сърце, което отново повярва на хората. Той усеща емоциите на хората, разпознава добротата в тях и им дава цялата си обич. Никога не съм вярвала, че очите на едно кученце могат да се променят така. В началото те показваха само страх и болка, а сега са весели и изпълнени с благодарност и любов!“ 

Антониа (Ани), сертифициран треньор на кучета ЧЕТИРИ ЛАПИ

обща информация за кучето:

  • Пол: Мъжки
  • Характер: Енергичен, ентусиазиран, любвеобилен
  • Години: 4
  • Отличителна характеристика: Три цвята, с бяла муцунка
  • Медицинско състояние: Добро

Смайли е първото куче, което стана част от екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ в началото на 2017 г. Той беше доведен в клиниката ни в Банкя от доброволец през пролетта на 2016 г. При първоначалния преглед, извършен от нашите ветеринарни лекари, бяха установени множество счупвания на едното задно краче, както и проблеми с козината и силно недохранване. Бяха му назначени редица лечения, както и операции на крачето. 

След като всичко премина успешно, Смайли се нуждаеше от много рехабилитация и грижи, но най-вече от добро отношение и много обич, тъй като всичките му наранявания са били причинени от човека, който го е гледал и след това изоставил край пътя. С рехабилитацията и възстановяването на Смайли се зае нашият треньор и ветеринарен техник Ани. След осиновяването му през февруари, тя се зае и с подготовката и обучението му за куче-терапевт.  

Обучението на Смайли започна със социализацията му, като беше нужно време той да започне отново да се доверява на хората. Доста време му отне да пребори всичките си страхове, но с доброто отношение на всички хора, с които се срещаше и обучението, което той премина успешно и с огромно желание, той успя да се довери отново на хората. 

Така Смайли започна да работи с деца през месец октомври на 2017 г. Три години по-късно, Смайли вече е на четири години и живее при своя треньор и водач Ани, с която редовно провеждат терапевтични и образователни сесии с деца и възрастни хора. Той обича всички и им раздава цялата си обич и емоции. 

therapy dog Smiley and his trainer Ani
a human hand holds a dog paw

"животни помагат на хората"


Прочетете подробности за дейността ни по този проект

разбери повече

Сподели сега

Търсене