войната в украйна:

Информация и подкрепа за животните

Помощ за бездомни животни: Обновено 7 март 

Помощ за бездомни животни


Нашият екип в Украйна достави изключително нужната 1.5 тона суха храна в приюта във Виница. Храната ще помогне за изхранването на около 320 кучета. 

Помощ за мечки: 
Обновено 8 март

Помощ за мечки


Към 29-те мечки в ПАРКА ЗА МЕЧКИ Домажир  се присъединха още 7. Животните бяха транспортирани от парка White Rock, който се намира в близост до Киев. Двете малки мечета и две от по-възрастните мечки  бяха пуснати в откритите пространства.  

Още актуална информация:

Последвайте ни:


Можете да видите подрробните ъпдейти в графиката по-долу!

Следете развитието на темата и всички дейности на ЧЕТИРИ ЛАПИ в нашите канали: FacebookInstagram YouTube 

Актуални публикации по темата:

Bear Misha

Въпроси и отговори: Ситуацията в Украйна

Войната в Украйна засегна хиляди животни. Вижте как може да им помогнете. 


Още
Argentinian Train Tigers arriving at LIONSROCK

ЧЕТИРИ ЛАПИ заедно с местни партньори, предоставят помощ в приюти в Украйна

Новата платформа ще осигурява храна и необходими ресурси,където са най-нужни


Още
Refugees from Ukraine are crossing the border from Ukraine into Poland at Medyca, Poland, with their pets

ЧЕТИРИ ЛАПИ: Защитата на животните продължава дори по време на война

Европейските държави, включително и България, приемат бежанци с домашните им любимци, а обитателите в Парка за мечки Домажир не са засегнати от конфликта  


Още
All updates
Dasha and Lelya

Подкрепете нашата дейност


дари днес

Подробна информация:

Следете ни в социалните мрежи!

Следете развитието на темата и всички дейности на ЧЕТИРИ ЛАПИ в нашите канали: FacebookInstagram YouTube 

14.3.2022
Bear Chada

Пробуждане и търсене на храна 

Колегите ни и животните в ПАРК ЗА МЕЧКИ ДОМАЖИР са добре. Опитният ни екип там продължава да полага грижи за всички 36 мечки. Половината от мечките се събудиха от хибернация, а останалите все още спят. Хималайската кафява мечка Чада пристигна от парка White Rock миналата седмица и вече търси храна и се радва на новата среда.  

14.3.2022
Natalia and Busia in action

Физическа и емоционална подкрепа

От началото на войната в Украйна, нашето терапевтично куче Буся и нейната стопанка Наталия, оказват физическа и емоционална помощ на много семейства и деца. Във времето, когато Наталия не помага на животни в приюта във Виница, тя осигурява място за почивка и храна на семействата, които са пропътували дълъг и изтощителен път. След като Наталия се увери, че хората са отпочинали малко, милата Буся прави всичко възможно, за да подобри и емоционалното им състояние. 

10.3.2022
BEAR SANCTUARY Domazhyr

Ъпдейт от ПАРК ЗА МЕЧКИ Домажир

Въпреки ситуацията, нашият екип на място продължава да се грижи за вече 36-те обитатели на парка. Независимо, че все още една част спят зимен сън, някои вече са будни и постепенно започват отново да бъдат активни. Две от най-новите мечки в Домажир Попай и Асука, които пристигнаха от парка White Rock внимателно опознават новата среда.  

9.3.2022
Help for Ukrainian animals in Romania

Помощ за украинските домашни любимци в Румъния

Заедно с партньорите ни Animal Society, нашият екип в Румъния  Осигуряваме помощ на украинските граждани, които са пристигнали заедно със своите домашни любимци след дълъг и изтощителен път на северната ЖП гара в Букурещ. Разположили сме удобна палатка в закритата част, където семействата и техните животни могат да си починат на спокойствие. Предоставяме им материали от първа необходимост като храна, купички, транспортни клетки, поводи, нашийници, играчки и одеяла за любимците им. За да се уверим, че животните са подготвени добре за следващото пътуване, нашите ветеринари осигуряват медицински грижи, както и обезпаразитяване, поставяне на чип и ваксинация. 

8.3.2022
Bears released into outdoor enclosure

Нов живот във външно заграждение на Парка

Седем мечки бяха транспортирани от парка за мечки White Rock в Домажир. Двете малки мечета и две от по-възрастните мечки  бяха пуснати в откритите пространства. Колегите ни и животните в ПАРК ЗА МЕЧКИ Домажир са добре. 

8.3.2022
Help for shelter dogs

Осигуряване на храна за животни в приютите  

На 7 март, нашия екип “Грижа за бездомните животни” в Украйна достави изключително нужната 1.5 тона суха храна в приюта във Виница. Храната ще помогне за изхранването на около 320 кучета за месец във Виница и други местни приюти. Броят кучетата там нараства с всеки изминал ден. 

7.3.2022
Rescue of 2 bears

Втора спасителна акция на мечки 

Миналия уикенд ПАРКА ЗА МЕЧКИ Домажир приюти 7 нови мечки. Събота вечер с цел подсигуряване на тяхната безопасност пристигнаха първите 5 от парка White Rock, разположен близо до Киев. Вчера късно вечерта още две успяха да бъдат транспортирани успешно. Екипът ни на място продължава да се грижи за всички животни по време на тези трудни времена. Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ работим усилено, за да открием най-добрите решения, чрез които да  осигурим помощ на животните в Украйна. 

5.3.2022
Bear rescue

Първа спасителна акция на 5 мечки 

Във времена на конфликти и бедствия е по-важно от всякога да осигуряваме помощ и да действаме на време. Точно за това нашият ПАРК ЗА МЕЧКИ Домажир приюти 5 мечки от White Rock. Заради местоположението си в близост до Киев, парка там вече не можеше да гарантира тяхната безопасност и за това се наложи те да бъдат транспортирани. Продължаваме да бъдем в постоянен контакт с нашите колеги в страната.

3.3.2022
Bear Moris

Благодарим за подкрепата и всички мили съобщения!

Скъпи приятели на ПАРКА ЗА МЕЧКИ Домажир искаме да Ви кажем огромно "БЛАГОДАРЯ" за подкрепата. През последните няколко дни колегите ни на място получават стотици загрижени съобщения и мили думи от цял свят. Това означава много за целия ни международен екип. Въпреки настоящия конфликт, колегите в Домажир, както и всички негови обитатели са добре. Повечето мечки все още са в хибернация, но някои, като Морис например, се пробуждат и започват да са по-активни  Ще ви държим информирани! 

1.3.2022
Info on how to cross UA border with pets

Подкрепа за бежанци с домашни любимци

ЧЕТИРИ ЛАПИ приветства решението на Европейската комисия, чрез което временно отпадат всички регулации за транспортирането на домашни любимци в страни членки на ЕС. Работим заедно с местни партньорски организации в съседните страни до Украйна, за да осигуряваме помощ на бягащите със своите домашни любимци украински бежанци. 

28.2.2022
Bear Potap

Нова информация от ПАРК ЗА МЕЧКИ Домажир

Въпреки настоящия конфликт колегите ни и животните са добре. Повечето от мечките са в хибернация, но за тези, които са вече са будни като Потап нашия опитен екип полага всички нужни грижи. Благодарим Ви за подкрепата и милите съобщения от цял свят.

24.2.2022
Bears Dasha & Lelya

Скъпи приятели на ПАРК ЗА МЕЧКИ Домажир

Ние от ЧЕТИРИ ЛАПИ сме загрижени от случващото се в Украйна и следим отблизо развитието на кризата. Продължаваме да бъдем в контакт с колегите ни, които се намират там и съчувстваме на тях и техните семейства. Тяхното здраве и безопасност са изключително важни за нас. Украинският парк е дом на 29 мечки. Ние продължаваме да им осигуряваме възможно най-добрите грижи и ще Ви информираме за новини по темата. 

Търсене