Заек

Състраданието винаги е на мода


Добрата мода е състрадателна към животните 

Научи повече

Защо трябва да се обличаме с грижа

Никое животно не заслужава да страда в името на модата, а потребителите все по-често търсят дрехи, които не вредят на хората, животните или околната среда.

Очаква се марките да заемат позиция по важните за нас въпроси и е все по-малко вероятно да закупуваме от марки, които противоречат на нашите етични принципи.

Истинската етична мода съдържа в себе си уважение на правата на човека, опазване на околната среда и хуманно отношение към животните. Модата не само трябва да изглежда и да се чувства невероятно, тя трябва да бъде невероятна. Хората, животните и околната среда вече твърде дълго са тайните жертви на индустрията за милиарди долари.

Но това се променя с всеки ден и бъдещето на модата е грижата.

Животните

 

Над два милиарда животни губят живота си заради света на модата и текстила годишно и много от тях страдат по безброй начини в името на облеклото.

+

Липсващата част.


Постоянно виждаме сцени, които показват жестоко отношение към животните. Не е изненадващо, че поколенията стават все по-загрижени за благосъстоянието на животните модната индустрия. Модната индустрия може да се промени! 

×

Хората

 

One in six people on the planet work in the fashion industry, and 80% of them are young women. Most of these people are exploited, live in poverty and work in unsafe conditions.

+

Повече доброта за хората.


Нарушенията срещу правата на човека са широко разпространени и рядко съществуват основни мерки за здравословни и безопасни условия. Трябва хората и животните да са по-добре защитени при производството на облекла.  

×

Планетата

Всяка година се изработват 150 милиарда дрехи, повечето от които отиват на сметището. Всички химикали и материали използвани за изработване на дрехи имат опустошителни вреди за околната среда. 

+

Нашата околна среда страда в името на модата.


Това, в комбинация с емисиите на парникови газове, резултат от производството на облекла, които се равнят на цели 10% от глобалните емисии, влошава този проблем и оказва допълнителен натиск върху крехките ни екосистеми. 

×

Поемете ангажимент да се обличате с грижа тук и се присъединете към глобалното движение на хора, дизайнери и марки, ангажирали се да гарантират, че хуманното отношение към животните е установено като основен трети стълб на етичната мода.

„Не може да се нарече „етично“, ако животно е страдало по време на процеса“

Джесика Медкалф, мениджър за глобална корпоративна ангажираност, международна организация ЧЕТИРИ ЛАПИ.

Заедно можем да направим промяна

Като глобална общност ние създаваме по-добър свят за всички, а това включва и животните. Променяме света към място, където хората се обличат с грижа.
 
Вижте тук за повече подробности относно това как модната индустрия може да бъде по-състрадателна към животните и какви са наличните решения за някои от най-належащите въпроси за хуманното отношение към тях.

Какви са проблемите?

Агнета

Овча вълна

Овцете са сложни създания, които често биват третирани с непоносима и неприемлива жестокост. 

Още
Норки в клетка

Козина

Развъждането на животни, заради козината им, както и улавянето им от дивата природа за производство на модни или луксозни артикули е жестоко, неетично и ненужно 

Още
Гъски

Пух

Знаете ли, че за потребление годишно се отглеждат над 600 милиона гъски и над 3 милиарда патици? 

Още
Кожа от крава за кожената индустрия

Кожа

Замисляли ли сте се през какво преминават дивите и селскостопанските животни, използвани във веригите за обработка на кожи? 

Още

Научете повече

Дете с агне в ръка

Как да се обличате с грижа

Наръчник за състрадателна мода от ЧЕТИРИ ЛАПИ 


Още
Заек

Често задавани въпроси

Вашите въпроси и отговори към нашата кампания „Wear it Kind“


Още
Smiling girl

По-състрадателната мода започва с Вас

Заедно, хора, дизайнери и модни марки могат да създадат модно движение, осигуряващо защита на животните!


Още
Lamb

Работим заедно за съпричастност в модата

Информация за модните марки и търговци


Още
По-състрадателната мода започва с вас!

По-състрадателната мода започва с вас!


Носете това, което цените. Носете го с грижа.

Поемете ангажимент!

Източник

1 Brands in Motion 2019, ‘The new brand loyalty,’ https://www.we-worldwide.com/media/4uwar21e/we-brands-in-motion-2019-new-brand-loyalty.pdf
2
 Future of Sourcing 2019, ‘The rise of the ethical consumer and why businesses need to follow,’ 

Сподели сега

Търсене