Factory farming

Те страдат, ние страдаме


Да прекратим жестокостта към животните и да предотвратим бъдещи пандемии

Научете повече
Dog and Cat Meat Trade

За да спасим себе си, първо трябва да спасим тях


Бъдете част от промяната 

Подпишете СЕГА
Mink caged for fur farming

Предотвратяване на пандемии в първоизточника 


Промяна на поведението ни в подкрепа на благосъстоянието на хората и животните 

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Заедно можем да предотвратим следващата пандемия

COVID-19 ни научи на много неща, едно от които е, че трябва да подобрим начина, по който се отнасяме към животните.Три четвърти от възникващите инфекциозни заболявания при хората са зоонози (такива, които се предават от животните на човека).Водещи учени и експерти в сферата на инфекциозните заболявания ни показаха връзкатамежду липсата на хуманното отношение към животните и нарастващия риск от пандемии.Политическа воля за ограничаване на този риск обаче засега липсва, но ние не можем да позволим това да се случи отново.

#TheySufferWeSuffer#TheySufferWeSuffer

COVID-19 пандемията изправи всички ни до предела на нашите възможности. Но тези трудни времена ни дадоха огромна възможност да променим начина си на живот и отношението си към животните по света, като достигнем ключова точка в развитието на съвременното общество. 

Не можем обаче да направим всичко това сами, националните правителства държат ключа към промяната. Те имат възможност да предприемат смели действия, за да предотвратят бъдещи пандемии, а ние можем да бъдем тези, които да им покажат, че е време да реагират. Помогнете ни да кажем на отговорните лица, че това не може да чака повече – те трябва да използват тази пандемия като повратна точка. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

За един свят с по-хуманно отнощение към животните

Променяме системата за еднo по-добро бъдеще

Светът се нуждае от дълбока промяна на отношенията ни с животните. Международните институции и националните правителства трябва да се справят с първопричините за появата на зоонозни заболявания чрез холистичен подход, който припознава хуманното отношение към животните като един от основните аспекти в превенцията на пандемии. Също така те трябва да предприемат конкретни действия и политики за подобряване на хуманното отношение към животните. The One Welfare Framework може да послужи като насочваща рамка за отношение към нашата планета и всички нейни обитатели с повече уважение, грижа и състрадание – за тях, но и за нас.  

Политическият отговор за предотвратяване на бъдещи пандемии трябва да се съсредоточи върху превенция. А това би означавало да направим нашето земеделие и селскостопански системи по-устойчиви и да забраним практики, които увеличават риска от поява и разпространение на зоонозни заболявания, като комерсиалната търговия с диви животни, търговията с кучешко и котешко месо и отглеждането  и търговията с животни заради техните кожи. 

Нашите искания

Затваряне на фермите за ценни кожи

+

Затваряне на фермите за ценни кожи


 Клетъчните системите на отглеждане и лоши условия причиняват огромно страдание на животните и създават условия за поява на зарази с риск за общественото здраве.Научете още тук.

×

Забрана на търговията с диви животни

+

Забрана на търговията с диви животни


Всички пазари, които продават живи диви животни трябва да бъдат затворени, за да защитим животните, екосистемите и хората.  

×

Край на клетъчното отглеждане във фермите

+

Край на клетъчното отглеждане във фермите


Прекратяване на отглеждането на селскостопански животни в клетки, транспортирането на живи животни на дълги разстояния и всички практики, които спомагат за разпространението на болести. 

×

Намаляване на световното производство и потребление на животински продукти

+

Намаляване на световното производство и потребление на животински продукти


Препоръчително е да се закупуват продукти на растителна основа с доказан произход от производствени системи с по-високи хуманни стандарти. 

×

Край на незаконната търговия с кученца

+

Край на незаконната търговия с кученца


Прекратяване на изключителното страдание и предотвратяване на нерегламентираното и опасно транспортиране на хиляди животни през границите.
Научете повече тук.

×

Когато животните страдат и са подложени на жестокост, тяхното благополучие бива крехко и уязвимо, което създава идеални условия за разпространение на болести между тях. Тъй като обменът на болести между тези животни е толкова интензивен, някои патогени развиват способността да преминават към хората - и имат смъртоносни последици, точно както наблюдаваме при COVID-19. Когато те страдат, страдаме и ние.

Всичко, което трябва да знаете...

Всичко, което трябва да знаете...

За пандемиите и ролята на животните.

Превенция и реакция при пандемии

Превенция и реакция при пандемии

Мерки за подготовка и овладяване на огнища на болести

Позицията на ЧЕТИРИ ЛАПИ относно подхода One Health и предотвратяването на пандемии

Free Range Hens

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ТОВА ВЪЗМОЖНО


Можем да създадем място, в което, хората, животните и околната среда са по-добре защитени. Молим да се присъедините към нас в исканията ни за свят с по-хуманно отношение към животните.  

сега

ОЩЕ МАТЕРИАЛИ И НОВИНИ ПО ТЕМАТА:

Fox at TIERART

Страните-членки призовават за Европа без ценни кожи

Австрия, Германия и Нидерландия внесоха информационна нота в подкрепа на забраната за отглеждането на животни за ценните им кожи, като призоваха Европейската комисия да предприеме действия по европейската гражданска инициатива "Европа без кожи"


Още
Mink in cage

За кожата на едно ЖИВОТно

Арт акция на ЧЕТИРИ ЛАПИ и Студио за документален театър VOX POPULI в Княжеската градина на 25 ноември - Световен петък без кожа 


Още
норки в тясна клетка

Над 800 000 подписа в подкрепа на забраната за добив на ценни кожи #StopDeadlyFur

Природозащитници подават петиция с 880 457 подписа до лидерите на Г-20 и призовават за прекратяване на жестокото отглеждане на животни за ценните им кожи  


Още
Крави във ферма

Ново проучване: Пандемията води до засилена нужда от хуманност в модата

ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива, че 92% от българите искат модната индустрия да постави като приоритет хуманното отношение към животните


Още
Minks in a cage

Всички ферми за норки трябва да се считат за рискови във връзка с COVID-19

ЧЕТИРИ ЛАПИ и партньори призовават за незабавно преустановяване отглеждането на норки за производство на ценни кожи.


Още

Проучване на бъдещето: Как да предотвратим следващата пандемия?

ЧЕТИРИ ЛАПИ с фокус върху връзката между здравето, хуманното отношение към животните и пандемиите


Още

Една година след като СЗО обяви пандемията от COVID-19

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава отговорните организации и правителствата да подобрят отношението на хората към животните,за да предотвратят бъдещи пандемии.


Още
More

Сподели сега

Търсене