Factory farming

Те страдат, ние страдаме

Да прекратим жестокостта към животните и да предотвратим бъдещи пандемии

научете повече
Dog and Cat Meat Trade

за да спасим себе си, трябва първо да спасим тях

Бъдете част от това и ни помогнете да променим системата!

подпиши

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ПРЕДОТВРАТИМ СЛЕДВАЩА ПАНДЕМИЯ 

COVID-19 ни научи на много неща, едно от които е, че трябва да подобрим начина,  по който се отнася ме към животните. Три четвърти от възникващите инфекциознизаболявания при хората са зоонози (такива, които се предават от животните начовека). 

 
Водещи учени и експерти в сферата на инфекциозните заболявания ни показаха връзкатамежду липсата на хуманното отношение към животните и нарастващия риск от пандемии.  Политическа воля за ограничаване на този риск обаче засега липсва, но ние не можемда позволим това да се случи отново!  

COVID-19 пандемията изправи всички ни до предела на нашите възможности. Но тези трудни времена ни дадоха огромна възможност да променим начина си на живот и отношението си към животните по света, като достигнем ключова точка в развитието на съвременното общество. 

Не можем обаче да направим всичко това сами, националните правителства държат ключа към промяната. Те имат възможност да предприемат смели действия, за да предотвратят бъдещи пандемии, а ние можем да бъдем тези, които да им покажат, че е време да реагират. Помогнете ни да кажем на отговорните лица, че това не може да чака повече – те трябва да използват тази пандемия като повратна точка. 

ВАЖНО: Рекламите, които може да прекъснат това видео, нямат връзка с ЧЕТИРИ ЛАПИ. Ние не можем да поемем отговорност за съдържанието им.

Поискайте свят с по-хуманно отнощение към животните! 

Променяме системата за еднo по-добро бъдеще

 

Светът се нуждае от дълбока промяна на отношенията ни с животните. Международните институции и националните правителства трябва да се справят с първопричините за появата на зоонозни заболявания чрез холистичен подход, който припознава хуманното отношение към животните като един от основните аспекти в превенцията на пандемии. Също така те трябва да предприемат конкретни действия и политики за подобряване на хуманното отношение към животните. The One Welfare Framework може да послужи като насочваща рамка за отношение към нашата планета и всички нейни обитатели с повече уважение, грижа и състрадание – за тях, но и за нас.  

Политическият отговор за предотвратяване на бъдещи пандемии трябва да се съсредоточи върху превенция. А това би означавало да направим нашето земеделие и селскостопански системи по-устойчиви и да забраним практики, които увеличават риска от поява и разпространение на зоонозни заболявания, като комерсиалната търговия с диви животни, търговията с кучешко и котешко месо и отглеждането  и търговията с животни заради техните кожи. 

Нашите искания

Затваряне на всички ферми за норки

Затваряне на всички ферми за норки


за да се сложи край на жестоката и смъртоносна индустрия за ценни кожи. Клетъчните системите на отглеждане и лоши условия причиняват огромно страдание на животните, създават идеални условия за поява на зарази с риск за общественото здраве. 

Забрана на търговската с диви животни 

Забрана на търговската с диви животни 


за консумация от хора като храна, за традиционна медицина и частно отглеждане. Трябва незабавно да затворим всички пазари, които продават живи диви животни, за да защитим животните, екосистемите и хората.

Край на клетъчното отглеждане

Край на клетъчното отглеждане във фермите


за да спрат ненужните страдания. Трябва да прекратим отглеждането на селскостопански животни в клетки, транспортирането на живи животни на дълги разстояния и всички жестоки практики, които разболяват животните или спомагат разпространението на болести. 

Световното производство и потребление на животински продукти

Световното производство и потребление на животински продукти


трябва да бъде намален с 50% до 2050 г. Моля, изберете алтернативи на растителна основа или се уверете,  че животинските продукти са с произход от производствени системи с по-високи хуманно стандарти. 

Край на незаконната търговия с кучета

Край на незаконната търговия с кучета


за прекратяване на изключителното страдание и предотвратяване на нерегламентираното и опасно движение на хиляди животни през границите.

Когато животните страдат и са подложени на жестокост, тяхното благополучие бива крехко и уязвимо, което създава идеални условия за разпространение на болести между тях. Тъй като обменът на болести между тези животни е толкова интензивен, някои патогени развиват способността да преминават към хората - и имат смъртоносни последици, точно както наблюдаваме при COVID-19. Когато те страдат, страдаме и ние.

Всичко, което трябва да знаете …

Всичко, което трябва да знаете …

За пандемиите и за ролята на животните.

Free Range Hens

заедно можем да направим това възможно!

Можем да създадем място, в което, хората, животните и околната среда са по-добре защитени. Молим да се присъедините към нас в исканията ни за свят с по-хуманно отношение към животните.   

сега

Още материали и новини по темата:

Raccoon dogs at a fur farm in Poland

Неправителствени организации с призив за предотвратяване на бъдещи пандемии

Неправителственият сектор призовава СЗО и държавите-членки да поставят първопричините и благосъстоянието на животните на фокус в международния договор за предотвратяване на бъдещи пандемии  


Още

Една година след като СЗО обяви пандемията от COVID-19

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава отговорните организации и правителствата да подобрят отношението на хората към животните,за да предотвратят бъдещи пандемии.


Още
wild animals trade

“Не трябва да се пропуска историческата възможност за международен договор за превенция и готовност за пандемии"

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава държавите-членки на Световната здравна организация (СЗО) да предотвратят бъдещи пандемии 


Още
Крави във ферма

Ново проучване: Пандемията води до засилена нужда от хуманност в модата

ЧЕТИРИ ЛАПИ разкрива, че 92% от българите искат модната индустрия да постави като приоритет хуманното отношение към животните


Още
Котката и нейният собственик

Наръчник за нови стопани по време на пандемията

Заради коронавируса се забелязва огромен ръст в осиновяването на домашни любимци


Още

Търсене